Αμόλα καλούμπα στο Πατητήρι με 5.000 Γλυφαδιώτες
19-03-2024, 12:43

Με πρωτοφανή συμμετοχή -σχεδόν 5.000 άτομα- τετραπλάσιο κόσμο από την αντίστοιχη περσινή διοργάνωση, με υπέροχο καιρό, πλούσια σαρακοστιανά εδέσματα, τραγούδι και πολύ χορό κάτω από τον πολύχρωμο ουρανό, που είχε γεμίσει χαρταετούς, γιορτάστηκαν τα Κούλουμα στους πρόποδες του Υμηττού. Η Ελένη Ροδά, ο Θάνος Καληώρας, ο Γιάννης Σακκής και ο Γιώργος Γιαννόπουλος χάρισαν μοναδικές στιγμές κεφιού, παρασύροντας μικρούς και μεγάλους σε ένα γνήσιο παραδοσιακό γλέντι. Όλα ήταν άρτια οργανωμένα. Από χθες, τα καζάνια και οι φούρνοι της δημοτικής υπηρεσίας εργάστηκαν στο φουλ και ετοίμασαν από φασολάδα και θαλασσινά, μέχρι ντολμαδάκια και ταραμοσαλάτα, ενώ δεν έλειψαν το κρασί και ο χαλβάς. Την τιμητική της είχε βέβαια η πατροπαράδοτη λαγάνα. Το πρωί όλα ήταν έτοιμα. Στη θέση «Πατητήρι» στήθηκαν μεγάλα τραπέζια και στις 12 άρχισε το γλέντι που κράτησε μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες.
«Αυτό που ζούμε σήμερα εδώ είναι μοναδικό. Χιλιάδες συμπολίτες μας, πολύ κέφι, ζεστασιά, χαμόγελα. Η συμμετοχή έχει ξεπεράσει κάθε πρόβλεψη. Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς. Και του χρόνου να είμαστε καλά. Καλή Σαρακοστή με υγεία και αγάπη», είπε από μικροφώνου ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, που ήρθε με τη σύζυγό του Εύα και τα παιδιά τους για την όμορφη γιορτή και το πέταγμα του χαρταετού.
Την ευθύνη και τον συντονισμό της διοργάνωσης είχε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Στέλιος Κουρουπάκης, ενώ παρόντα ήταν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας σχεδόν στο σύνολό τους.