Ένα μήνα γεμάτο εκδηλώσεις έχει ετοιμάσει ο Δήμος Γλυφάδας για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.
07-03-2024, 11:31

Η αρχή θα γίνει την Παρασκευή 8 Μαρτίου 12:00 «Δρόμος των Ποιητών»
θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με τους μαθητές του Κέντρου Τέχνης Michelangelo, Έκθεση ζωγραφικής με θέμα τη Γυναίκα. Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό δρώμενο με έργα αφιερωμένα στην έννοια της Γυναίκας και στην ιστορικά συμβολική σημασία της ημέρας σχετικά με τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων για ισότητα στην εργασία. Κείμενα που θα συνοδεύουν το κάθε έργο θα καθοδηγούν τους περαστικούς και τους επισκέπτες σε μια ιστορική αναδρομή της γυναικείας χειραφέτησης μέσα στο χρόνο και θα εμπνέουν την ιδέα της γυναικείας αλληλεγγύης σε ένα κλίμα ενότητας και δημιουργικότητας.

Την ίδια ημέρα (Παρασκευή 8 Μαρτίου) καθώς και την Τετάρτη 13 Μαρτίου: Δωρεάν περιποίηση μαλλιών στις κυρίες των ΚΑΠΗ. Δύο ημέρες αφιερωμένες στην προσωπική φροντίδα και περιποίηση μαλλιών για όλες τις κυρίες των ΚΑΠΗ σε συνεργασία με την επαγγελματική ομάδα της σχολής EΠAΣ ΔYΠA OAEΔ Kαλαμακίου.

Δευτέρα 11 Μαρτίου: Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις (Μαστογραφία ή Τεστ ΠΑΠ) για τις ωφελούμενες κυρίες των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Γλυφάδας σε συνεργασία με τα Διαγνωστικά Κέντρα:

Τετάρτη 20 Μαρτίου: Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα: «Σεξουαλικά και Αναπαραγωγικά Δικαιώματα της Γυναίκας», σε συνεργασία με τη ΧΕΝ Ελλάδος.Το δωρεάν εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Γλυφάδας (Άλσους 15, ισόγειο) και ώρα 9:00 - 13:30.

Αναλυτικά όλες τις δράσεις για τον μήνα της γυναίκας μπορείτε να το δείτε στην σελίδα του δήμου

https://glyfada.gr

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος, συμμετοχή και πληροφορίες για τις παραπάνω δράσεις, μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γλυφάδας: 210 9647021 (εσωτ.1) και ώρες 8:00 - 15:00. Υπεύθυνες επικοινωνίας: Ίρις Παναγιωτοπούλου, Ευτυχία Παπαδοπούλου, Στέλλα Κουλούβαρδη.