Πρώτες βοήθειες για βρέφη και παιδιά
20-02-2024, 0:00

Δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο από τον Δήμο Γλυφάδας για γονείς και φροντιστές
Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 - 10:00 - 12:00
Δημοτικό Κινηματοθέατρο "Μ.Μερκούρη" (Γ.Γεννηματά και Ανατ.Ρωμυλίας 123)
Δηλώσεις συμμετοχής 210 9647021 ( 8 π.μ. - 3 μ.μ.)
Βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών για τα συχνότερα περιστατικά που απασχολούν τους γονείς και τους φροντιστές βρεφών και μικρών παιδιών. Ένα εξαιρετικά χρήσιμο εκπαιδευτικό σεμινάριο, δίωρης διάρκειας, διοργανώνει δωρεάν ο Δήμος Γλυφάδας (Κοινωνική Μέριμνα, Κέντρο Κοινότητας) σε συνεργασία με το Κέντρο Προγεννητικής Φροντίδας - Εναλλακτικής και Ολιστικής Ιατρικής «Κύκλος» (Ορφέως 21, Ηλιούπολη) το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, στο Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Γ. Γεννηματά και Ανατ. Ρωμυλίας 123, Άνω Γλυφάδα).

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

*Δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γλυφάδας 210 9647021, καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.
«Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να είμαστε κοντά στους συμπολίτες μας με ενημερωτικές δράσεις και πρωτοβουλίες που κάνουν καλύτερη την καθημερινότητά τους. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους ανθρώπους που στηρίζουν την προσπάθειά μας αυτή, τους επιστήμονες που προσφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, που νοιάζονται και το αποδεικνύουν εμπράκτως», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.
Μεταξύ των θεμάτων που θα παρουσιαστούν είναι:
-Περιποίηση τραύματος και αιμορραγίας
-Χτυπήματα στο κεφάλι
-Ρινορραγία
-Πνιγμονή
-Εγκαύματα
-Πνιγμός
-Πυρετός κ.ά.
Από τους ειδικούς θα απαντηθούν οι ερωτήσεις των συμμετεχόντων.
Η συνάντηση απευθύνεται σε γονείς και φροντιστές που θέλουν να αισθάνονται σίγουροι πως μπορούν να αντιμετωπίσουν σωστά και έγκαιρα, σύμφωνα με τα τελευταία παγκόσμια πρωτόκολλα πρώτων βοηθειών, κάποιο επείγον περιστατικό το οποίο μπορεί να συμβεί στο βρέφος - μικρό παιδί.
Τον συντονισμό της δράσης έχει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, ψυχολόγος Λένα Δεναξά.
Εισηγήτριες :
*Αφροδίτη Κονδύλη,
Parent Coach PCI Certified, Σύμβουλος γονεϊκότητας Εκπαιδεύτρια Γονέων AATH, Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC, Φαρμακοποιός,MSc Παιδιατρικής.
Attachment focused, Nervous system and trauma informed,
*Σοφία Δούμα,
Μαία, Εκπαιδευτικός, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος IBCLC, Certified Birthlight™ Perinatal Yoga Instructor.