ΜΑΖΙ ΘΑ ΠΡΑΣΙΝΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΞΑΝΑ
08-11-2023, 0:00

Δενδροφύτευση την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στη Γλυφάδα μας
Ελάτε στις 10 το πρωί στο τέρμα της οδού Μετσόβου!
Δημιουργούμε νέους πνεύμονες πρασίνου για την πόλη και τον πλανήτη μας!
Πρασινίζουμε τη Γλυφάδα μας, πρασινίζουμε την Ελλάδα μας!
Ο Δήμος Γλυφάδας συμμετέχει στη μεγάλη εκστρατεία δενδροφύτευσης του «Όλοι Μαζί Μπορούμε», η οποία ξεκίνησε στις αρχές Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως τα τέλη Μαρτίου.
Στη Γλυφάδα μας έχει οριστεί δενδροφύτευση για την προσεχή Κυριακή 12 Νοεμβρίου με σημείο συνάντησης το τέρμα της οδού Μετσόβου, στις 10 το πρωί.
«Ελάτε να αφήσουμε το δικό μας περιβαλλοντικό αποτύπωμα στον Υμηττό μας. Η δέσμευσή μας είναι “περισσότερο πράσινο παντού” και θα την κάνουμε πράξη με δενδροφυτεύσεις χιλιάδων δέντρων στην πόλη μας. Όλα αυτά τα χρόνια βάλαμε χιλιάδες νέα δέντρα και θα συνεχίσουμε με ακόμη πιο έντονους ρυθμούς. Όταν χάνεται ένα δέντρο θα φυτεύουμε στη θέση του δύο και τρία. Την προσεχή Κυριακή, μαζί με το “Όλοι Μαζί Μπορούμε” θα κάνουμε τον Υμηττό μας λίγο πιο πράσινο», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.
Τα δέντρα που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι ανεπτυγμένα, πλατύφυλλα, βραδύκαυστα και θα αγοραστούν από τα έσοδα της καλοκαιρινής συναυλίας του «Όλοι Μαζί Μπορούμε».
Στη δενδροφύτευση θα βρίσκεται μαζί μας και το φυσικό μεταλλικό νερό ΔΙΟΣ που πηγάζει από τον Όλυμπο και θα ξεδιψάσει τους εθελοντές που θα πάρουν μέρος στη δράση.