Ξεκίνησε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αστυνομικών στη Γλυφάδα
04-06-2018, 12:41

Στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Γλυφάδας, Μάκης Λιούγκας, έλαβε χώρα σήμερα το πρωί η έναρξη του 8ου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Αστυνομικών Ανδρών στην καλαθοσφαίριση, που συνδιοργανώνεται από την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος, την Ελληνική Αστυνομία και το Δήμο Γλυφάδας. Στο κλειστό γυμναστήριο, μεταξύ άλλων, έδωσαν το παρών η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ο Υπεύθυνος του Τομέα Αθλητισμού του Δήμου Γλυφάδας, Περικλής Δορκοφίκης, μέλη της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος και της Ελληνικής Αστυνομίας γενικότερα, αλλά και στελέχη αντίστοιχων Ευρωπαϊκών Οργανώσεων.

Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε στις 10:30 π.μ., με την είσοδο των αποστολών των οκτώ συνολικά ομάδων που συμμετέχουν στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Βέλγιο, Ουγγαρία, Λιθουανία, Γαλλία, Ισλανδία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία και Ελλάδα) και των διαιτητών των αναμετρήσεων, ενώ στη συνέχεια απηύθυναν λόγο οι εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του τόπου που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «πρόκειται για μια σπουδαία εθνική προσπάθεια και πρωτοβουλία που βοηθάει στο να καταδείξει τη σημασία του ρόλου της αστυνομίας στην κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, ειδικά σε μία περίοδο που η Ελλάδα είναι για λάθος λόγους στο επίκεντρο της Ευρώπης». Συμπλήρωσε δε ότι «με αυτή τη διοργάνωση καλλιεργείται το αίσθημα του ευ αγωνίζεσθαι στους νέους και στις νέες, από μία Ευρωπαϊκή Ένωση των αρχών και των αξιών και της ευγενούς άμιλλας που όλοι γνωρίζουμε». Κλείνοντας την ομιλία της, η κυρία Δούρου αναφέρθηκε και στις επικείμενες γερμανικές εκλογές με την ευχή το αποτέλεσμα να αναδείξει μία Ευρώπη συνεργασίας και όχι ανταγωνισμού, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το Δήμο Γλυφάδας για τη φιλοξενία που παρέχει σε αυτό το σπουδαίο γεγονός, εκφράζοντας παράλληλα και την επιθυμία της να κερδίσει η ομάδα των Ελλήνων Αστυνομικών το Πρωτάθλημα.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, δήλωσε πως «είναι μεγάλη τιμή για όλους τους Γλυφαδιώτες και για την πόλη της Γλυφάδας να φιλοξενεί ένα τέτοιο σημαντικό γεγονός». Αναφέρθηκε δε και στη θαλάσσια ρύπανση του Σαρωνικού, ζητώντας χαρακτηριστικά συγγνώμη από τους αθλητές των χωρών που συμμετέχουν στη διοργάνωση που δεν μπορούν να χαρούν τις ομορφιές των ακτών της Γλυφάδας τις μέρες που θα παραμείνουν στη χώρα μας για το Πρωτάθλημα, δεσμεύτηκε όμως ότι ο Δήμος Γλυφάδας θα φιλοξενήσει και άλλες μελλοντικές διοργανώσεις, αρχής γενομένης από την επόμενη χρονιά, ενώ δεν παρέλειψε με τη σειρά του να ευχηθεί καλή τύχη στην ομάδα των Ελλήνων Αστυνομικών.

Ο εναρκτήριος αγώνας της διοργάνωσης άρχισε στις 12 μ.μ. ανάμεσα στις ομάδες της Ελλάδας και της Ισλανδίας, με την ελληνική ομάδα να ξεκινάει με το δεξί κερδίζοντας με σκορ 81-66, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα έχει κατακτήσει ήδη τρεις φορές την πρωτιά στο συγκεκριμένο θεσμό.