Αποσύρθηκε το Seatrac από την παραλία της Γλυφάδας
02-06-2018, 11:02

Ο Δήμος Γλυφάδας απέσυρε τον πρότυπο μηχανισμό Seatrac, για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ, από την παραλία της Γλυφάδας, λόγω της θαλάσσιας ρύπανσης. Το Seatrac θα τοποθετηθεί εκ νέου τον Ιούνιο του 2018, μαζί με την ολοκληρωμένη υποδομή που έχει εγκαταστήσει ο Δήμος για τη φιλοξενία των συνανθρώπων μας με αναπηρία.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της εταιρίας που τοποθέτησε το Seatrac, από όλους τους μηχανισμούς που τοποθετήθηκαν την θερινή περίοδο στην Ελλάδα, το Seatrac Γλυφάδας προσέλκυσε τους περισσότερους χρήστες, καθώς συνολικά φέτος το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκαν 2700 χρήσεις.

Το Seatrac, που τοποθετήθηκε φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Γλυφάδα, δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους συμπολίτες μας για πρόσβαση στη θάλασσα το καλοκαίρι. Ο μηχανισμός αυτός αποτελείται από ράγες σταθερής τροχιάς, μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό. Πρόκειται για μια ενεργειακά αυτόνομη εγκατάσταση, καθώς για τις ενεργειακές της ανάγκες χρησιμοποιείται φωτοβολταϊκό πάνελ.

Παράλληλα, ο Δήμος Γλυφάδας, δίπλα στο μηχανισμό αυτό τοποθέτησε ειδικό διάδρομο που διασφαλίζει την προσβασιμότητα. Τοποθετήθηκαν, επίσης, ντουζιέρα, κάθισμα για τον συνοδό και ομπρέλες, ενώ διαμορφώθηκαν και θέσεις για ΑΜΕΑ στο πάρκινγκ μπροστά από την παραλία.

«Η δεύτερη συνεχόμενη πανελλαδική πρωτιά του Seatracστη Γλυφάδα μας γεμίζει με χαρά, αλλά και με ευθύνη να το προστατεύσουμε και να το επαναφέρουμε σε πλήρη λειτουργία του χρόνου, ώστε εκατοντάδες συμπολίτες μας με αναπηρία να μπορούν να απολαύσουν στη Γλυφάδα το αγαθό του θαλάσσιου μπάνιου», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. «Είναι πράγματι λυπηρό που αναγκαστήκαμε φέτος να το αποσύρουμε πρόωρα από την παραλία μας, αλλά θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη ώστε σύντομα όλο το παραλιακό μας μέτωπο να γίνει ξανά καθαρό και τα ύδατα κατάλληλα για κολύμβηση για όλους», συμπλήρωσε.

«Για κάποιους η απόσυρση του Seatrac ήταν μια ‘παράπλευρη απώλεια’ της μεγάλης θαλάσσιας ρύπανσης, αλλά για πολλούς συμπολίτες μας στην Αττική ήταν η μόνη διέξοδος που είχαν για να απολαύσουν τη θάλασσα και το μπάνιο. Δεσμευόμαστε ότι και η παραλία και το Seatrac θα είναι του χρόνου στην άψογη κατάσταση που καταφέραμε και τα είχαμε στην αρχή του φετινού καλοκαιρού», τόνισε ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Γλυφάδας για τα άτομα με αναπηρίες, Στέλιος Κουρουπάκης.