Παραδόθηκαν τα είδη πρώτης ανάγκης στους πλημμυροπαθείς
10-09-2023, 0:00

Η πρώτη αποστολή με ανθρωπιστική βοήθεια που έφθασε στα χωριά της Καρδίτσας ήταν από τη Γλυφάδα μας!
Μοναδικές στιγμές συγκίνησης εκτυλίχθηκαν σήμερα στον Παλαμά, στην Ιτέα Καρδίτσας και στα Φάρσαλα όπου κλιμάκιο του Δήμου Γλυφάδας, με εντολή του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου, παρέδωσε στις τοπικές αρχές και τους κατοίκους νερά, τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής, τα οποία οι κάτοικοι της πόλης μας προσέφεραν χθες για να διανεμηθούν στους πλημμυροπαθείς.
"Σήμερα το πρωί, ξημερώματα, ένα τριαξονικό φορτηγό του δήμου μας αναχώρησε για τη Θεσσαλία γεμάτο με τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν χθες χάρη στις δικές σας προσφορές. Το φορτηγό συνόδευσε αντιπροσωπεία του δήμου μας με δεύτερο όχημα της πολιτικής μας προστασίας για να συνδράμει όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά στη διανομή των αγαθών στις πληγείσες περιοχές", τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει:
"Μετά από ένα πολύ δύσκολο ταξίδι, η αποστολή μας έφθασε στα πληγέντα από τις καταστροφικές πλημμύρες χωριά της Καρδίτσας, στον Παλαμά, στην Ιτέα Καρδίτσας και στα Φάρσαλα.
Κατάφερε να φτάσει στα χωριά αυτά, περνώντας μέσα από τεράστιες εκτάσεις του κάμπου που μετατράπηκαν σε λίμνες με λασπόνερα, αντικρίζοντας γκρεμισμένα σπίτια, σπασμένες γέφυρες, ανθρώπους συγκεντρωμένους στα πεζοδρόμια με την απόγνωση στο βλέμμα.
"Από εδώ περνάτε με δική σας ευθύνη", προειδοποίησαν τον οδηγό της αποστολής.
Η διέλευση από κάποιους δρόμους ήταν άκρως επικίνδυνη αλλά η συνάντηση αυτή με τους κατοίκους άξιζε κάθε προσπάθεια.
Στον Παλαμά και στην Ιτέα διανεμήθηκαν τα είδη πρώτης ανάγκης απευθείας στους κατοίκους, ενώ συγκεντρώθηκαν και τρόφιμα για διανομή στην Αστρίτσα, μέσω του Προέδρου της Κοινότητας που ήταν παρών.
Στα χωριά των Φαρσάλων αρμόδια Αντιδήμαρχος παρέλαβε τα είδη για άμεση διανομή, καθώς και εκεί είναι τεράστιες οι ανάγκες.
Κινηθήκαμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία και σήμερα πραγματικά αισθανθήκαμε ότι χάρη στις δικές σας προσφορές, δώσαμε μία μικρή ανάσα στους κατοίκους των χωριών αυτών.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ πρώτα από όλα σε όλους εσάς, στους εκατοντάδες συμπολίτες μας, στους φορείς και στις επιχειρήσεις της πόλης μας που χθες προσήλθατε στο δημαρχείο μας και προσφέρατε τους τόνους αγαθών που παραδώσαμε εκ μέρους σας σήμερα στις πληγείσες περιοχές.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο κλιμάκιο του δήμου μας, που τώρα που γίνεται αυτή η ανάρτηση, είναι στο δρόμο της επιστροφής για τη Γλυφάδα.
Αναφέρομαι στην Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά, στην Προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γλυφάδας Μαρίνα Μαυροδόντη, στην υπεύθυνη του ΚΑΠΗ Αγίου Τρύφωνα Ρόη Σαβαλάκη, στην ιατρό του Κέντρου Υγείας Γλυφάδας Ρένα Καραγκιαούρη, στον οδηγό Βασίλη Αβαγιανό και στον εθελοντή Πολιτικής Προστασίας Σάκη Βλάχο.
Η Ρένα Καραγκιαούρη μάλιστα κατάγεται από την περιοχή και προχθές στο χωριό Αστρίτσα έχασε τη θεία της μέσα σε αυτή τη τραγωδία.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω επίσης στα πολλά μέλη της δημοτικής μας αρχής, στους δεκάδες εργαζομένους και στους εθελοντές του δήμου μας που χθες βοήθησαν με όλες τους τις δυνάμεις για την ταξινόμηση των αγαθών και την προετοιμασία της αποστολής.
Στην αγωνία, τον πόνο και την απόγνωση απαντάμε με έμπρακτη αλληλεγγύη. Θα συνεχίσουμε να συμπαραστεκόμαστε με όλη μας την αγάπη και με όλες μας τις δυνάμεις στους συνανθρώπους μας στη Θεσσαλία.
Η γέφυρα που στήθηκε μεταξύ Γλυφάδας και Θεσσαλίας θα παραμείνει ενεργή".