Βάλτε ζώνη ή κράνος … ανάβει πράσινο και … ξεκινάμε
21-05-2023, 0:00

Άνοιξε σήμερα το πιο όμορφο, ολοκαίνουργιο και υπερσύγχρονο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, ένα πραγματικό στολίδι για την πόλη μας, με τη σφραγίδα του Δημάρχου των Έργων Γιώργου Παπανικολάου. Ένας χώρος για ψυχαγωγία και εκπαίδευση, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, αφού η χαρά των παιδιών είναι διπλή χαρά για τους γονείς. Σε μια πόλη που σφύζει από ζωή και διακρίνεται για τους παραμυθένιους παιδότοπους και τους μοναδικούς αθλητικούς χώρους, λίγα μέτρα μετά τον ξεχωριστό στίβο της οδού Δημελά που χαίρονται καθημερινά, επτά μέρες την εβδομάδα, όλες οι ηλικίες από το πρωί ως το βράδυ, βρίσκεται το νέο αυτό πάρκο, με τεράστια έκταση πρασίνου, φωτεινούς σηματοδότες, τα βασικά σήματα της Τροχαίας και με τα πιο σύγχρονα παιδικά αυτοκίνητα για ασφαλή οδήγηση.
Χαρείτε το πάρκο αυτές τις μέρες με τα ποδήλατα και τα πατίνια σας οι μικροί μας φίλοι και από το τέλος Μαϊου θα αρχίσουν, κατά τις απογευματινές ώρες, δωρεάν μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής, στα οποία θα μπορείτε να συμμετάσχετε κατόπιν ηλεκτρονικών αιτήσεων.
«Βάλτε ζώνη στο παιδικό αυτοκίνητο - ή κράνος στο ποδήλατο και στο πατίνι - προσέξτε τις διαβάσεις, τα φανάρια και τα σήματα και ξεκινάμε!», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει: «Σας καλωσορίζουμε στο ολοκαίνουργιο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στη Γλυφάδα μας, όχι σε μια γωνιά της πόλης μας, αλλά σε ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο (Επαμεινώνδα-Ηφαίστου-Δημελά-Ποσειδώνος). Είναι ένας οργανωμένος χώρος, που φτιάξαμε από το μηδέν και απαντάει σε ένα βασικό ερώτημα και αγωνία πολλών γονιών:
Πού θα κάνει το παιδί μου ποδήλατο ή πατίνι με ασφάλεια;
Πού θα παίξει με ασφάλεια με το παιδικό αυτοκινητάκι;
Πώς μπορεί να μάθει από μικρή ηλικία σωστή και ασφαλή οδηγική συμπεριφορά και κυκλοφοριακή αγωγή;
Η απάντηση βρίσκεται στο νέο μας πάρκο, που βλέπετε στις φωτογραφίες. Ένας ακόμα πρότυπος χώρος, με ποιότητα κατασκευής από άκρη σε άκρη και τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές. Με εκατοντάδες νέα δέντρα και φυτά, ποιοτικό και ασφαλή παιδότοπο, φωτισμό τελευταίας γενιάς, πεζοδρόμια μεγάλα και επιφάνειες με βιοκλιματικά υλικά και με ένα δίκτυο δρόμων, σημάνσεων, διαβάσεων, κλπ. ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά.
Έτσι πιστεύουμε ότι πρέπει να αξιοποιούνται οι μεγάλοι δημόσιοι χώροι κι έτσι πράττουμε πάντα. Με ποιοτική κατασκευή, λειτουργικούς χώρους, φαντασία και υψηλή αισθητική και πάνω από όλα με αγάπη για την πόλη μας και για τους ανθρώπους της.
Ποδήλατα, πατίνια, αυτοκινητάκια φέρνετε κι εσείς τα δικά σας - αλλά ειδικά παιδικά αυτοκίνητα έχουμε προμηθευτεί κι εμείς!
Με αυτά θα γίνονται μαθήματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, δωρεάν, στα παιδιά, με ηλεκτρονική προκράτηση. Τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση σχετικά για το πώς θα γίνονται τα μαθήματα ανά ομάδες παιδιών και η διαδικτυακή κράτηση παιδικού αυτοκινήτου από τους ενδιαφερόμενους, χωρίς καμία απολύτως χρέωση. Με τη νέα δε σχολική χρονιά, σε συνεργασία με τα σχολεία, θα γίνονται και ξεχωριστές ενότητες τις καθημερινές στους μαθητές.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι εργάστηκαν για να γίνει αυτό το έργο πραγματικότητα: Στη δημοτική μας αρχή και τους εργαζομένους στο Δήμο, στο Πράσινο Ταμείο που συγχρηματοδότησε το έργο και στον πρόεδρό του Στάθη Σταθόπουλο, στην ανάδοχο εταιρεία του έργου ΖΙΤΑΚΑΤ και προσωπικά στον επικεφαλής της Διονύση Ζαφειρόπουλο και στον υπεύθυνο μηχανικό του έργου Βαγγέλη Σπηλιόπουλο, στην εταιρεία ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ που επιμελήθηκε την υπέροχη παιδική χαρά και τον αστικό εξοπλισμό και στον επικεφαλής Αντώνη Παπακυριάκη.
Η ζωή μας στη Γλυφάδα συνεχίζει να αλλάζει με έργα».