Μια υψηλού επιπέδου ιατρική βραδιά για την υγεία της καρδιάς
13-05-2023, 0:00

Σε μια υψηλού επιπέδου επιστημονική βραδιά, ο Καθηγητής Καρδιολογίας, Αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ Δημήτριος Τούσουλης και οι Διευθυντές της Καρδιολογικής Κλινικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Γεώργιος Λάζαρος και Χριστίνα Χρυσοχόου, ανέπτυξαν χθες πολύ σημαντικά κεφάλαια που σχετίζονται με την υγεία της καρδιάς, στις διαλέξεις τους ενώπιον των πολιτών που συμμετέχουν στο εαρινό εξάμηνο του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΔΕΑΠ) Γλυφάδας.
Ήταν μια εξαιρετικά χρήσιμη εκδήλωση, που προσέφερε πολύτιμες γνώσεις στους συμμετέχοντες. Στον φιλόξενο χώρο του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου «Μ.Μελίνα» τους πολίτες υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, στον οποίο ανήκει η πρωτοβουλία δημιουργίας του πολύ σημαντικού αυτού θεσμού, που έχουν αγκαλιάσει με ζέση οι Γλυφαδιώτες.
Υπεύθυνοι της Δημοτικής Αρχής για τη λειτουργία του είναι οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας Μάριος Κασσέρης και Εσόδων/Προγραμματισμού Νατάσσα Αργυροπούλου. Το εαρινό εξάμηνο ολοκληρώνεται στις 12 Ιουνίου. Έως τότε θα λάβουν χώρα τρεις ακόμη επιστημονικές βραδιές με τα ακόλουθα θέματα:
???? Δευτέρα 15 Μαϊου: Νικήτας Ασημακόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά, θα μιλήσει με θέμα: «Ψηφιακές Τεχνολογίες. Καινοτομίες και ο Άνθρωπος».
???? Δευτέρα 29 Μαϊου: Εμμανουήλ Βαρβούνης, Καθηγητής Λαογραφίας Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, θα μιλήσει με θέμα: «Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης (1453) και ο Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός».
???? Δευτέρα 12 Ιουνίου: Άννα Λυδάκη, Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, θα μιλήσει με θέμα «Παράδοση. Νεωτερικότητα και Μετανεωτερικότητα στο Λαϊκό Πολιτισμό».
Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται στο Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Ανατ. Ρωμυλίας 123) από τις 7 μ.μ. έως τις 8:30 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Σε όσους συμμετέχουν σε όλες (με δικαίωμα δύο απουσιών από την αρχή του εξαμήνου) θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, που μπορούν να εντάξουν στο βιογραφικό τους. Η λειτουργία του ΔΕΑΠ θα συνεχιστεί από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, με το χειμερινό εξάμηνο σπουδών.