Τέσσερις από τις 18 γαλάζιες σημαίες της Αττικής στη Γλυφάδα
12-05-2023, 0:00

Το «τρόπαιο» της Γαλάζιας Σημαίας κατέκτησε και πάλι φέτος η Γλυφάδα μας με τέσσερις διακρίσεις για τις ομορφότερες και καθαρότερες ελεύθερες ακτές της Αττικής! Διαθέτουν τις υποδομές μιας οργανωμένης παραλίας - φρέσκια άμμο, ψάθινες ομπρέλες, ντουζιέρες, αποδυτήρια, διαδρόμους, καθιστικά, ναυαγοσώστες, θέσεις πάρκινγκ και δύο Seatrac για ΑμεΑ με τον μεγαλύτερο αριθμό χρήσεων στην Ελλάδα- και όλα αυτά χωρίς καμία απολύτως χρέωση!
«Τέσσερις γαλάζιες σημαίες και το 2023 στη Γλυφάδα!!
Τον ήλιο, τη θάλασσα, τις παραλίες, τις έχουμε δόξα τω Θεώ σε αφθονία στη χώρα μας. Το ζήτημα είναι τι κάνουμε εμείς με αυτά τα αγαθά», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει: «Στη Γλυφάδα μας και φέτος έχουμε τη χαρά και την τιμή να βραβευτούμε με τέσσερις γαλάζιες σημαίες, το παγκόσμιο δηλαδή σύμβολο ποιότητας για τις ακτές.
Τις περισσότερες σε όλη την Αττική, δηλαδή 4 από τις 18 συνολικά! Είναι αποτέλεσμα μιας τεράστιας προσπάθειας και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτό.
Είναι μια προσπάθεια ετών. Και μια σκληρή δουλειά.
Κάθε χρόνο. Καθαρίζουμε την παραλία μας από άκρη σε άκρη, βάζουμε ομπρέλες, αυξάνουμε διαρκώς το πράσινο, συντηρούμε συστηματικά όλες τις υποδομές που έχουμε δημιουργήσει.
Φυσικά, όπως κάθε χρόνο ετοιμάζουμε και τα δύο Seatrac για τους συμπολίτες μας με αναπηρία ή με κινητικά προβλήματα και με όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό που κάθε χρόνο καταγράφουν πρωτιά σε χρήσεις σε πανελλαδική εμβέλεια.
“Γαλάζια Σημαία” σημαίνει πως η ποιότητα υδάτων είναι “Εξαιρετική”. Σημαίνει ότι τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 αυστηρά κριτήρια τα οποία αφορούν καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
Η βραβευμένη με γαλάζιες σημαίες ελεύθερη δημοτική παραλία της Γλυφάδας μας θα είναι σύντομα έτοιμη πλήρως και σας περιμένει και φέτος το καλοκαίρι, για να απολαύσετε ελεύθερα το αγαθό του ήλιου και της θάλασσας! Όσοι την επισκεφθείτε, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και τις εργασίες που είναι σε πλήρη εξέλιξη και μάλιστα σε προχωρημένο στάδιο για την ανάπλαση του παραλιακού μας μετώπου. Μέσα στον επόμενο μήνα θα παραδώσουμε ολοκληρωμένα και τα πρώτα κομμάτια.
Συνεχίζουμε».