Χιλιάδες πολίτες γιόρτασαν την Πρωτομαγιά στο Δρόμο των Ποιητών με λουλούδια, μουσική και οχήματα εποχής
02-05-2023, 0:00

Σκαθάρια, στρατιωτικά τζιπ, λεωφορεία εποχής, πολύχρωμα λουλούδια και ροκ τραγούδια! Χιλιάδες πολίτες πλημμύρισαν τον Δρόμο των Ποιητών, που γέμισε νοσταλγικές μνήμες και χρώματα ! Η 6η ‘Εκθεση Οχημάτων Εποχής που διοργάνωσε ο Δήμος Γλυφάδας σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Οχημάτων Εποχής (Ε.Ο.Ο.Ε.) με τη χρηματοδότηση του Κ.Α.Π.ΠΑ. Γλυφάδας, πλαισιώθηκε με μεγάλη ροκ συναυλία των 1550 και του Λάκη με τα ψηλά ρεβέρ, ενώ χιλιάδες γλαστράκια διανεμήθηκαν από τον Δήμο Γλυφάδας στους παρευρισκομένους, με τη συνδρομή των εθελοντών της Ομάδας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (Ο.ΑΝ.Ε.ΑΝ) Γλυφάδας. Όλα ήταν υπέροχα, διοργανωμένα με απόλυτη τάξη και πολλή χαρά.
Περισσότερα από 100 αυτοκίνητα και άλλα οχήματα από τις δεκαετίες του ΄40, του ΄50 και του ΄60 απλώθηκαν σε κάθετη διάταξη γύρω από τον πεζόδρομο της Λαμπράκη, προσφέροντας θέαμα μοναδικό στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Γλυφάδας. Σκαραβαίοι, Citroen 2CV, Renault 4CV, Mini, Fiat 500 και 600, Saab 92, Volvo PV444, ακόμη και αστικά λεωφορεία, στρατιωτικά τζιπ και ιστορικές μοτοσικλέτες, έκαναν το ρολόι του χρόνου να γυρίσει στα μέσα του περασμένου αιώνα. Πρωταγωνιστές μιας εποχής που κινείτο σε διαφορετικούς ρυθμούς, τα ιστορικά οχήματα ανέπτυσσαν ταχύτητες που θεωρούνταν εξωφρενικές εκείνο τον καιρό και μάλιστα σε δρόμους στους οποίους σίγουρα ένα σημερινό αμάξι θα καταστρεφόταν. Τώρα, οι ρομαντικοί συλλέκτες τους εξακολουθούν να τα διατηρούν αστραφτερά και καλογυαλισμένα.
"Με τη συμμετοχή χιλιάδων συμπολιτών μας γιορτάσαμε και την φετινή Πρωτομαγιά! Με ταξίδι στις αναμνήσεις μέσα από την έκθεση των οχημάτων εποχής, με τη διανομή χιλιάδων λουλουδιών και μια μοναδική συναυλία με τους υπέροχους 1550 και τον Λάκη Παπαδόπουλο. Ευχαριστώ όλους όσους εργάστηκαν και για την σημερινή διοργάνωση. Ευχαριστούμε και πάλι την Ελληνική Ομοσπονδία Οχημάτων Εποχής και προσωπικά τον πρόεδρό της Αντώνη Θεοχάρη", δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και ευχήθηκε: Καλό μήνα σε όλους με υγεία και αγάπη