Το όνειρο των Ποντίων της Γλυφάδας έγινε πραγματικότητα!
20-02-2023, 0:00

Το ομορφότερο κτίριο Ποντιακού συλλόγου στην Ελλάδα βρίσκεται στη Γλυφάδα! Ο Δήμαρχος των έργων Γιώργος Παπανικολάου έκανε πραγματικότητα ένα όνειρο ζωής για τον ιστορικό σύλλογο της πόλης, την Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία» και, ταυτόχρονα, δημιούργησε μέσα από μια πολύ προσεγμένη ανάπλαση, μια καταπράσινη πλατεία με μια ολοκαίνουργια παιδική χαρά, στολίδι για μια ολόκληρη γειτονιά!
"Εδώ στην Πλατεία Κονίτσης, θέλαμε να τα πετύχουμε όλα μαζί:
Και μια νέα, όμορφη πλατεία και μια σύγχρονη και ποιοτική παιδική χαρά και το πλήρως ανακαινισμένο «σπίτι» των Ποντίων της Γλυφάδας και πολύ περισσότερο πράσινο συνολικά.
Με πολύ μεγάλη προσπάθεια και μπόλικη δουλειά, τα καταφέραμε!
Παντού σύγχρονα και ποιοτικά υλικά, παντού προσεγμένες κατασκευές", επεσήμανε ο κ. Παπανικολάου, για να προσθέσει: "Κάθε σημείο και κάθε γωνιά άλλαξε με μεράκι: Νέες φυτεύσεις, καλλωπισμός, ανασχεδιασμός όπου χρειαζόταν, καινούργια παρτέρια με εκατοντάδες θαμνώδη φυτά, κυβόλιθοι, δάπεδα κ.ά. Το πράσινο αυξήθηκε με δεκάδες νέα μεγάλα δέντρα, ο φωτισμός είναι πια LED τελευταίας γενιάς, τα καθιστικά και ο αστικός εξοπλισμός είναι ολοκαίνουργια, τα παιχνίδια πρωτότυπα και φυσικά ασφαλή για όλα τα παιδιά. Η ανάπλαση της Πλατείας Κονίτσης αναβαθμίζει την ευρύτερη γειτονιά και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και προσφέρει ταυτόχρονα χώρο αναψυχής για τους μεγαλύτερους και ατελείωτου παιχνιδιού και διασκέδασης για τους μικρούς μας φίλους. H παιδική χαρά λειτουργεί ήδη κανονικά! Ο δε χώρος που χρησιμοποιεί η Ένωση Ποντίων της πόλης μας «H Ρωμανία», παραδίδεται σύντομα αναβαθμισμένος και ολοκαίνουργιος, όπως ταιριάζει σε ένα σύλλογο που έκλεισε πέρυσι 30 χρόνια ζωής και ο οποίος με την παρουσία του και τις δράσεις του τιμά τους Ποντίους και φυσικά τη Γλυφάδα μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για μια ακόμη φορά σε όλους όσοι εργάστηκαν και για αυτή την ανάπλαση.
Συνεχίζουμε".
Τον συντονισμό των εργασιών και γι αυτό το υπέροχο νέο δημιούργημα, την ανάπλαση της πλατείας Κονίτσης και την κατασκευή της παιδικής χαράς, είχε ο Αντιδήμαρχος Πόλης και Καθημερινότητας Γιάννης Σκαλτσάς.
"Μια νέα υπέροχη πλατεία!
Ένα πλήρως ανακαινισμενο κτίριο του συλλόγου μας!
Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι το σπίτι μας, το νέο μας κτίριο θα είναι το ομορφότερο κτίριο Ποντιακού συλλόγου στην Ελλάδα!
Σε ευχαριστούμε Δήμαρχε!
Σε ευχαριστούμε Γιώργο Παπανικολάου!", δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Γλυφάδας "Η Ρωμανία" Κυριάκος Τιλγκερίδης.