Πρώτες βοήθειες για βρέφη και παιδιά: Δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο για γονείς και φροντιστές, στις 4/2 στη Γλυφάδα μας. Δηλώσεις συμμετοχής 210 9647021 ( 8 π.μ.-3 μ.μ.)
31-01-2023, 0:00

ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ!!!
Σάββατο 10:00 - 12:00
Το εκπαιδευτικό σεμινάριο που είχε αναβληθεί λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών τη μέρα της μεγάλης νεροποντής, θα πραγματοποιηθεί στις 4 Φεβρουαρίου, από τις 10 π.μ. έως τις 12 μ., στον ίδιο χώρο που είχε προγραμματιστεί, δηλαδή στο Κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη (Γ. Γεννηματά και Αν. Ρωμυλίας 123).
Επελέγη η ημέρα Σάββατο, για τη διευκόλυνση των εργαζομένων γονέων. Θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά όσοι είχαν δηλώσει συμμετοχή αλλά θα γίνουν και νέες αιτήσεις.
Καλέστε στο τηλέφωνο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γλυφάδας 210 9647021, από σήμερα έως και την Παρασκευή, από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Γονείς και φροντιστές βρεφών και μικρών παιδιών θα λάβουν μέσα από τη διοργάνωση αυτή βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών για τα συχνότερα περιστατικά που συμβαίνουν. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο εκπαιδευτικό σεμινάριο, δίωρης διάρκειας, το οποίο διοργανώνει δωρεάν ο Δήμος Γλυφάδας (Κοινωνική Μέριμνα, Κέντρο Κοινότητας) σε συνεργασία με το Κέντρο Προγεννητικής Φροντίδας - Εναλλακτικής και Ολιστικής Ιατρικής «Κύκλος» (Ορφέως 21, Ηλιούπολη).
«Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να είμαστε κοντά στους συμπολίτες μας με ενημερωτικές δράσεις και πρωτοβουλίες που κάνουν καλύτερη την καθημερινότητά τους. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους ανθρώπους που στηρίζουν την προσπάθειά μας αυτή, τους επιστήμονες που προσφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, που νοιάζονται και το αποδεικνύουν εμπράκτως», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.
Μερικά από τα θέματα που θα παρουσιαστούν είναι:
- Περιποίηση τραύματος και αιμορραγίας
- Χτυπήματα στο κεφάλι
- Ρινορραγία
- Πνιγμονή
- Εγκαύματα
- Πνιγμός
- Πυρετός κ.ά.
Από τους ειδικούς θα απαντηθούν οι ερωτήσεις των συμμετεχόντων. Η συνάντηση απευθύνεται σε γονείς και φροντιστές που θέλουν να αισθάνονται σίγουροι πως μπορούν να αντιμετωπίσουν σωστά και έγκαιρα, σύμφωνα με τα τελευταία παγκόσμια πρωτόκολλα πρώτων βοηθειών, κάποιο επείγον περιστατικό το οποίο μπορεί να συμβεί στο βρέφος – μικρό παιδί.
Τον συντονισμό της δράσης έχει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, ψυχολόγος Λένα Δεναξά.
Εισηγήτριες :
Αφροδίτη Κονδύλη,
Parent Coach PCI Certified, Σύμβουλος γονεϊκότητας Εκπαιδεύτρια Γονέων AATH, Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC, Φαρμακοποιός,MSc Παιδιατρικής.
Attachment focused, Nervous system and trauma informed,
Σοφία Δούμα,
Μαία, Εκπαιδευτικός, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος IBCLC, Certified Birthlight™ Perinatal Yoga Instructor.