Σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός του Δήμου Γλυφάδας
05-11-2022, 0:00

Έντονα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται να πλήξουν (και) την πόλη μας από τα μεσάνυχτα σήμερα και για 24 ώρες, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γλυφάδας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα βάσει του σχεδιασμού που έχει εκπονηθεί υπό την καθοδήγηση του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων. Η Υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γλυφάδας Άννυ Καυκά σε συνεργασία με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους Γιάννη Σκαλτσά, Σπύρο Δήμου, Δημήτρη Τσαμπίρα, Μαίρη Μηλιαρέση, καθώς και την Ομάδα Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Γλυφάδας υπό τον Νίκο Ρήγα, μαζί με το σύνολο των εργαζομένων στις αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου Γλυφάδας βρίσκονται επί ποδός για την άρτια εφαρμογή του σχεδίου που έχει εκπονήσει ο Δήμαρχος.
* Οι εργασίες καθαρισμού φρεατίων και σχαρών υδροσυλλογής, από εξειδικευμένο τεχνικό συνεργείο, έχουν ολοκληρωθεί σε όλη την πόλη, προκειμένου να προληφθεί ο κίνδυνος πλημμύρας, που μπορεί να προκληθεί από την κακοκαιρία.
* Τα συνεργεία του Δήμου με μηχανήματα έργου (φορτωτές) και καλαθοφόρα της υπηρεσίας Πρασίνου, θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη για την αντιμετώπιση προβλημάτων από τυχόν πτώσεις δέντρων ή κλαδιών λόγω της σφοδρής καταιγίδας.
* Η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου θα είναι σε πλήρη επιφυλακή.
* Η Δημοτική Αστυνομία και οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου θα περιπολούν από τα ξημερώματα της Κυριακής 6/11 και καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας, θα αντλούν ύδατα και θα παρέχουν βοήθεια σε όποιον τυχόν χρειαστεί.
Παρακαλείται οποιοσδήποτε διαπιστώνει κάποιο πρόβλημα που έχει προκληθεί από τα καιρικά φαινόμενα στην πόλη ή έχει ανάγκη παροχής βοήθειας, να επικοινωνεί αμέσως με το πενταψήφιο του Δήμου Γλυφάδας 15464, το οποίο είναι σε 24η λειτουργία.
Σε περίπτωση πλημμυρικών φαινομένων και ανάγκης άντλησης μεγάλης ποσότητας υδάτων επικοινωνήστε άμεσα με την Πυροσβεστική υπηρεσία, στο 199.
Ισχυρή σύσταση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις εξής βασικές οδηγίες:
* Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
* Μην αφήνετε απορρίμματα εκτός κάδων ούτε κλαδιά σε δρόμους και πεζοδρόμια.
* Μη διασχίζετε για κανένα λόγο χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.