Η δωρεάν διανομή ξυλείας γίνεται θεσμός στη Γλυφάδα
05-02-2022, 0:00

Ξεκίνησε με αφορμή τον χιονιά, θα συνεχιστεί με όλα τα κλαδέματα! Η πρωτοβουλία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου για δωρεάν διανομή ξυλείας στους Γλυφαδιώτες -μια κίνηση που είχε μεγάλη απήχηση και ήδη άρχισε να βρίσκει μιμητές σε άλλους δήμους- γίνεται θεσμός για την πόλη. Οι κάτοικοι θα ζεσταίνονται με καυσόξυλα που θα τους παρέχει ο Δήμος ! «Η δωρεάν διανομή ξυλείας σε δημότες και κατοίκους της Γλυφάδας ξεκίνησε, με πραγματικά τεράστια ανταπόκριση. Ήδη, μέσα σε λιγότερο από δύο μέρες, έχουμε δεχθεί περίπου 7.700 αιτήματα και 400 συμπολίτες μας έχουν κιόλας παραλάβει ξύλα για το τζάκι τους. Συνεχίζουμε όλες τις επόμενες ημέρες, οργανωμένα και μεθοδικά, με τρόπο ώστε να αποφεύγεται και ο συνωστισμός. Όσοι έχετε κάνει αίτηση και δεν έχετε ενημερωθεί ακόμα, θα λάβετε σύντομα SMS στο κινητό σας από τον Δήμο Γλυφάδας για να παραλάβετε την ξυλεία. Μια κίνηση που βοηθάει πολλές οικογένειες να κρατήσουν το σπίτι τους ζεστό και να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις στο κόστος θέρμανσης.
Τα ξύλα θυμίζουμε προέρχονται από τα πολλά δέντρα και κλαδιά που μαζέψαμε από τους δρόμους και τα πεζοδρόμια της Γλυφάδας, αφού τα έριξε η σφοδρή κακοκαιρία της περασμένης εβδομάδας (παράλληλα ήδη οργανώνουμε την αντικατάσταση των δέντρων αυτών με νέες φυτεύσεις). Με ευθύνη του Δήμου μας, τεμαχίζονται και διανέμονται δωρεάν ως ξυλεία στους δημότες και κατοίκους της πόλης μας που συμπληρώνουν την αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που φτιάξαμε», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους που εργάζονται και καταθέτουν ψυχή και για αυτή τη προσπάθεια. Μην διστάζετε να κάνετε αιτήσεις όσοι δεν το έχετε ήδη πράξει. Τα ξύλα θα διανέμονται μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, αλλά δεν σταματάμε εδώ:
Θα παγιώσουμε αυτή την πρακτική και θα συνεχίσουμε ανά διαστήματα με νέες διανομές, με ξυλεία που θα συγκεντρώνουμε από όλα τα κλαδέματα που γίνονται καθημερινά στην πόλη μας».