Από τη θάλασσα ως το βουνό η Γλυφάδα ντύθηκε στα λευκά
16-02-2021, 0:00

Μοναδικές στιγμές που είχαμε να ζήσουμε πάνω από μια δεκαετία ! Η Γλυφάδα ντυμένη στα λευκά, με το χιόνι να έχει φτάσει μέχρι τη θάλασσα, όλη η πόλη πανέμορφη. Χειμερινοί κολυμβητές έκαναν βουτιές, ενώ ο χιονάνθρωπος της παραλίας έκλεψε την παράσταση ! Χιονισμένοι και οι στίχοι των ποιητών στη Λαμπράκη, όπως και όλη η πόλη απ΄άκρη σ΄άκρη ! Μια μέρα, που μας έκανε να ξεχάσουμε για λίγο ότι η καθημερινότητά μας δεν κυλά με φυσιολογικούς ρυθμούς, ένα ευχάριστο διάλειμμα. Δεν έλειψαν βέβαια τα προβλήματα, αλλά ήταν λίγα σε σχέση με άλλες περιοχές. Για την αντιμετώπισή τους, ο Δήμος Γλυφάδας με προσωπική φροντίδα και καθοδήγηση του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου καταβάλλει υπερπροσπάθεια. Από χθες οχήματα του Δήμου ρίχνουν αλάτι στους δρόμους, ενώ από νωρίς σήμερα το πρωί οι υπηρεσίες ανταποκρίνονται σε κλήσεις πολιτών για πτώση δένδρων και κλαδιών λόγω του βάρους του χιονιού και σπεύδουν για άμεση αποκατάσταση. Μηχανήματα έργου (φορτωτές) ανοίγουν τους δρόμους σε Άνω Γλυφάδα, Τερψιθέα και Αιξωνή, φορτωτής του Δήμου απεγκλώβισε το μεσημέρι λεωφορείο στην οδό ΄Ηβης, ενώ σε έκτακτα περιστατικά μοιράστηκε αλάτι σε επιχειρήσεις και πολίτες που κατοικούν σε κατηφορικούς δρόμους. Μαζί με τον Δήμαρχο, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Ακρίβος, Γιάννης Σκαλτσάς, Σπύρος Δήμου, Δημήτρης Αγγελάτος, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Άννυ Καυκά, η Πολιτική Προστασία (Ο.ΑΝ.Ε.ΑΝ) του Δήμου Γλυφάδας με όλο το δυναμικό της, καθώς και οι εργαζόμενοι στις τεχνικές υπηρεσίες και την καθαριότητα βρίσκονται στους δρόμους νυχθημερόν με συνεχόμενες βάρδιες και παρεμβαίνουν σε ο,τιδήποτε προκύπτει. Οι διακοπές ρεύματος ανήκουν στο πεδίο ευθύνης της ΔΕΔΔΗΕ, με την οποία ο Δήμος Γλυφάδας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία για την ταχύτερη αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων παρουσιάζονται.
«Η Γλυφάδα στα λευκά: Ο χιονιάς έφτασε και στην πόλη μας και είμαστε από τα χαράματα σε πλήρη εγρήγορση. Ανοίγουμε τους δρόμους όπου υπάρχει πρόβλημα, απομακρύνουμε δέντρα και μεγάλα κλαδιά που λόγω του βάρους του χιονιού υποχώρησαν, ρίχνουμε αλάτι όπου απαιτείται και κάνουμε κάθε άλλη παρέμβαση που είναι αναγκαία. Όλες οι δυνάμεις του Δήμου είναι και παραμένουν στους δρόμους, για να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία της Γλυφάδας μας μέσα στον χιονιά», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει:
«Υπενθυμίζουμε ότι σε 24ωρη βάση λειτουργεί η γραμμή 15464 του Δήμου μας για να καλείτε για οποιοδήποτε πρόβλημα σχετικά με την κακοκαιρία. Ήδη δεχόμαστε δεκάδες κλήσεις από το πρωί και ανταποκρινόμαστε το συντομότερο δυνατό. Επίσης παραμένει ανοιχτό όλο το 24ωρο το Διασχολικό Κέντρο, ένας μεγάλος και διαρκώς θερμαινόμενος χώρο, για να φιλοξενούμε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, με ασφάλεια σε σχέση με τον κορονοϊό. Μέχρι στιγμής οι ζημιές από την κακοκαιρία έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό. Το βράδυ θα ρίξουμε και πάλι τόνους αλάτι και με ειδικά μηχανήματα θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είναι ασφαλείς κατά το δυνατό οι δρόμοι από τον παγετό και για να αποφύγουμε την ολισθηρότητα λόγω του πάγου. Με τη βοήθεια και τη συνεργασία όλων θα το ξεπεράσουμε και αυτό». Απολαύστε την υπέροχη Γλυφάδα μας, μέσα από το φακό του Zisimos Zizos