Χαμόγελα έφεραν τα τεστ κορονοϊού στη Γλυφάδα – Μόνο 2 στα 870 θετικά – Ο πρώτος Δήμος της Αττικής όπου έγιναν τεστ
28-11-2020, 0:00

Μόλις 2 στα 870 rapid tests που διενεργήθηκαν σήμερα στη Γλυφάδα, βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό. Πρόκειται για δύο άνδρες με μέση ηλικία τα 52 έτη. Η Γλυφάδα είναι ο πρώτος Δήμος της Αττικής όπου έγιναν δωρεάν τεστ.
«Μια καλή είδηση είχαμε σήμερα. Πραγματοποιήθηκε το πρωί drive through εξέταση για τον κορονοϊό, μέσω αυτοκινήτου δηλαδή, με rapid test τελευταίας γενιάς, για τους κατοίκους της Γλυφάδας, δωρεάν για όλους. Τα αποτελέσματα μας χαροποίησαν πολύ. Από τους 870 συμπολίτες μας που έκαναν το τεστ, μόλις δύο βρέθηκαν θετικοί. Πρόκειται για δύο άνδρες με μέση ηλικία τα 52 έτη. Έχουν ήδη ειδοποιηθεί και τους ευχόμαστε περαστικά και ταχεία ανάρρωση. Τα αποτελέσματα αυτά είναι ενθαρρυντικά σε σχέση με την τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας στην πόλη μας και την επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή μας», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να συνεχίσουμε το ίδιο και περισσότερο ακόμα αυστηρά, για να παραμείνει χαμηλά το ιικό φορτίο στη Γλυφάδα. Ευχαριστούμε θερμά τον ΕΟΔΥ και το εξαιρετικά ικανό και ευγενικό προσωπικό του. Δεν ήταν καθόλου απλή η επιτυχία του απαιτητικού αυτού εγχειρήματος, που ολοκληρώθηκε με απόλυτη ασφάλεια μέσα σε πέντε μόλις ώρες, ομαλά και χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα».
«Είμαστε ο πρώτος δήμος που ξεκίνησε τη διενέργεια αυτού του τεστ και είναι μεγάλη μας χαρά που το αγκάλιασε ο κόσμος και είχαμε πολύ μεγάλη προσέλευση. Μας δόθηκε έτσι η ευκαιρία να διαπιστώσουμε ποιο είναι το επιδημιολογικό φορτίο στην πόλη μας, μια πόλη με πολύ τουρισμό, πολλά μαγαζιά και μεγάλη κίνηση. Τα αποτελέσματα ήταν πολύ αισιόδοξα και ενθαρρυντικά για την πόλη μας», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Υγείας Νίκος Βρυζίδης, που είχε τον συντονισμό της δράσης.