Αυλαία για το Φεστιβάλ Γλυφάδας 2017
15-05-2018, 12:19

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής το Φεστιβάλ Γλυφάδας στην 3η μαρίνα της πόλης με τη συναυλία των Γιώργου Γερολυμάτου και Τάσου Κατοπόδη, που προσέφεραν πλούσιο λαϊκό και έντεχνο πρόγραμμα. Η προσέλευση του κόσμου ήταν για μία ακόμη μία φορά μεγάλη, δεδομένου μάλιστα του ότι ακολουθούσε εργάσιμη ημέρα και μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν με την ψυχή τους με παλιά και νέα τραγούδια.

Πριν την έναρξη της συναυλίας μίλησαν η Αντιπρόεδρος του ΚΑΠΠΑ, Μαίρη Παπάζογλου, η οποία ευχαρίστησε θερμά τους συντελεστές που έφεραν εις πέρας τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ όλο αυτό το διάστημα, ενώ το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

Ο κ. Παπανικολάου, αφού ευχαρίστησε και ο ίδιος με τη σειρά του το κοινό, αλλά και όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθούν όλες αυτές οι θεατρικές και κινηματογραφικές παραστάσεις και οι συναυλίες από τον Ιούλιο μέχρι και τώρα, αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που περνάει η πόλη της Γλυφάδας και όχι μόνο λόγω της θαλάσσιας ρύπανσης, αφού όπως τόνισε «είμαστε ακόμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης». Στη συνέχεια τόνισε τη σημασία του φεστιβάλ, το οποίο θα μείνει ως παράδοση και παρακαταθήκη για την πόλη μας, καθώς η μεγάλη προσέλευση του κόσμου και η συγκομιδή τροφίμων καθ’ όλη τη διάρκειά του στο πανέμορφο σημείο της 3ης μαρίνας, αποδεικνύει την επιτυχία του. Ανακοίνωσε δε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις μέσα στο φθινόπωρο από το Δήμο Γλυφάδας.

Τέλος, ευχαρίστησε και τους οδηγούς των δημοτικών λεωφορείων που μετέφεραν τους θεατές των εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ και επεσήμανε την προσπάθεια που θα γίνει, ώστε να αποκτηθούν νέα λεωφορεία και να αντικατασταθούν όσα κριθεί απαραίτητο, με απώτερο σκοπό κάποια στιγμή η πόλη της Γλυφάδας να έχει ηλεκτροκίνητα δημοτικά λεωφορεία, τα οποία και θα είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Στη συνέχεια, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον Γιώργο Γερολυμάτο για την προσφορά του στο ελληνικό, λαϊκό τραγούδι και ακολούθησε η έναρξη της συναυλίας που ταξίδεψε το κοινό με αξέχαστες ελληνικές επιτυχίες. Και του χρόνου!