Ο Δήμος Γλυφάδας σώζει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού
16-07-2020, 0:00

Με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, το σπουδαίο έργο του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού θα συνεχιστεί ! Όχι στο Ελληνικό αλλά στη Γλυφάδα, όπου μεταφέρεται η έδρα του, μετά την έναρξη των εργασιών της επένδυσης στο χώρο του πρώην αεροδρομίου.
Είναι απορίας άξιον πώς ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης δεν φρόντισε να εξασφαλίσει χώρο για τη συνέχιση
λειτουργίας της εξαιρετικά σημαντικής αυτής δομής. Η παρέμβαση του Γιώργου Παπανικολάου, ο οποίος ως Δήμαρχος διακρίνεται για την κοινωνική του ευαισθησία και την προσπάθειά του πάντοτε να συνδράμει τον άνθρωπο, υπήρξε σωτήρια. Ο ίδιος, γνώριζε το έργο του ΜΚΙΕ από τότε που ήταν ευρωβουλευτής. Η φήμη της δομής αυτής, που είναι η καλύτερη στην Ελλάδα, έφθασε μέχρι τις Βρυξέλλες, καθώς το ΜΚΙΕ έτυχε και ευρωπαϊκής αναγνώρισης.
Το εν λόγω ιατρείο ξεχώρισε και διακρίθηκε τη δύσκολη περίοδο της κρίσης: Από το 2011 προσφέρει πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε ανασφάλιστους, άπορους και άνεργους συμπολίτες μας.
Δεν δέχεται χρηματικές δωρεές, παρά μόνο δωρεές σε είδος ή υπηρεσίες, δεν έχει καμία κομματική ή παραταξιακή εμπλοκή και υποστηρίζεται από ένα μεγάλο δίκτυο εθελοντών.
Με τον τρόπο αυτό, έχει βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας, που δεν μπορούσαν να καλύψουν τη δαπάνη για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.
Η έναρξη της επένδυσης στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού επιφέρει αναγκαστικά και την απομάκρυνση όλων των δομών που στεγάζονταν στην έκταση αυτή, μία εκ των οποίων είναι το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.
"Ο Δήμος Γλυφάδας, με γνώμονα την αλληλεγγύη και τη στήριξη κάθε συνανθρώπου μας που έχει ανάγκη - και σε συνεννόηση με τους ανθρώπους του Ιατρείου - προσφέρει χώρο στην πόλη μας, ικανό να στεγάσει τους εθελοντές και τις υπηρεσίες του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.
Σύντομα, η σπουδαία αυτή δομή θα μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτα το κοινωφελές έργο της, από νέες εγκαταστάσεις στη Γλυφάδα", τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.
Ήδη ετοιμάζεται ο χώρος, όπου θα μεταστεγαστεί το ΜΚΙΕ σε κτίριο που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Λεωφόρο Βουλιαγμένης, ώστε να εξυπηρετούνται με ευκολία όλοι οι όμοροι δήμοι. Προσεχώς θα υπάρξει αναλυτική ανακοίνωση με τις λεπτομέρειες για τη μεταστέγαση.