Τα seatrac επέστρεψαν στην παραλία Γλυφάδας
16-05-2020, 0:00

Η αγαπημένη γωνιά στην 4η παραλία της Γλυφάδας πήρε ζωή ξανά! Η αγαπημένη γωνιά στην 4η παραλία της Γλυφάδας πήρε ζωή ξανά!Από σήμερα λειτουργούν και πάλι τα δύο δημοφιλή SeaTrac για ΑΜΕΑ, που είναι μακράν πρώτα σε χρήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο. Πεντακάθαρα νερά, άριστες υποδομές, ελεύθερη πρόσβαση για να μπορούν οι κολυμβητές να απολαμβάνουν με χαρά και χωρίς εμπόδια το μπάνιο τους. Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου έχει φροντίσει ώστε να βλέπει παντού γύρω χαμογελαστά πρόσωπα.
Τα SeaTrac είναι μια ελληνική πατέντα, αυτοτροφοδοτούμενη, διαθέτει φωτοβολταϊκό πάνελ και διάδρομο με ιεδικό καρεκλάκι, ο κάθε κολυμβητής έχει το δικό του τηλεκοντρόλ και μια ειδική ράγα τον οδηγεί στη θάλασσα. Υπάλληλοι του Δήμου Γλυφάδας είναι πάντα εκεί για οποιαδήποτε βοήθεια τυχόν χρειαστεί, υπάρχει επίσης ντουζιέρα, κάθισμα για τον συνοδό, ομπρέλες, θέσεις για ΑΜΕΑ στο πάρκινγκ μπροστά από την παραλία. Η χρήση της εγκατάστασης είναι, όπως κάθε χρόνο, δωρεάν. Το Seatrac δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να έχουν ασφαλή και αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα. Είναι επίσης ενεργειακά αυτόνομο. "Από το 2016, το Seatrac του Δήμου Γλυφάδας είναι πανελλαδικά πρώτο σε χρήσεις. Και φέτος είμαστε πανέτοιμοι να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή φιλοξενία και ζεστασιά σε όλους τους συμπολίτες μας με αναπηρία", τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει: "Ευχαριστώ πάρα πολύ και φέτος τον υπεύθυνο της δημοτικής μας αρχής Στέλιο Κουρουπάκη για τον συντονισμό και την κατάθεση ψυχής.
Νιώθω την ανάγκη να επισημάνω με την ευκαιρία το εξής: Τα εστιατόρια και τα καφέ σύντομα θα ανοίξουν και θα δώσουμε όπου είναι δυνατό επιπλέον χώρο για τραπεζοκαθίσματα.
Σε κανένα επιχειρηματία της εστίασης δεν θα επιτραπεί να κλείσει την πρόσβαση των ΑΜΕΑ στους δρόμους, τις πλατείες και τα πεζοδρόμια. Θα είμαστε πολύ αυστηροί στην επιτήρηση του μέτρου αυτού".