Μαύρισε η παραλία της Γλυφάδας από το πετρέλαιο
03-05-2018, 13:06

Ακατάλληλη για κολύμβηση είναι πλέον - και άγνωστο για πόσο διάστημα - η παραλία της Γλυφάδας, αφού ένα μαύρο μέτωπο έχει απλωθεί σε όλη την ακτή λόγω των δυνατών ανέμων που έφεραν την πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό. Ιδού τι έγραψε πριν από λίγο στη σελίδα του στο Facebook ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου:

"Δυστυχώς η θαλάσσια ρύπανση από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη» στη Σαλαμίνα έφτασε στη Γλυφάδα μας και το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, με εκτεταμένη ρύπανση και έντονη οσμή σε όλο μας το παραλιακό μέτωπο.

Η μάχη είναι άνιση. Από τα χαράματα σήμερα, είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και συνδράμουμε με όποια μέσα διαθέτουμε στο έργο των αρμόδιων φορέων: τοποθετήσαμε πλωτό φράγμα, ρίξαμε αντιρρυπαντικό υλικό (μια ουσία που διαλύει το πετρέλαιο), απόχη και ειδικές απορροφητικές πετσέτες. Παράλληλα, ένα ειδικό σκάφος προχωρά στον καθαρισμό των υδάτων.

Παρακαλούμε θερμά μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα να μην προσέρχονται οι λουόμενοι στην παραλία και να σέβονται όλοι τις σημάνσεις της δημοτικής αστυνομίας. Ελπίδα όλων μας είναι ότι η ζημιά θα περιοριστεί το συντομότερο δυνατό. Οι ευθύνες, ωστόσο, για την καταστροφή είναι δεδομένες και πρέπει να αποδοθούν άμεσα."