Σε επαγρύπνηση ο Δήμος Γλυφάδας για τη ρύπανση
01-05-2018, 16:14

Σε επαγρύπνηση βρίσκεται από χθες το βράδυ η δημοτική αρχή Γλυφάδας. Ο Δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου και ο δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για τις Μαρίνες, Δημήτρης Ακρίβος, συμμετέχουν στο συντονισμό των ενεργειών από τους αρμόδιους φορείς ώστε να περιοριστεί η ρύπανση των θαλάσσιων υδάτων από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη» στη Σαλαμίνα, ενώ είναι σε διαρκή επαφή με το Λιμεναρχείο Σαρωνικού.

Προς το παρόν η παραλία της Γλυφάδας είναι καθαρή και δεν φαίνεται να διατρέχει κάποιο κίνδυνο από τη θαλάσσια ρύπανση που ξεκίνησε από τη Σαλαμίνα και επεκτάθηκε μέχρι τις ακτές του Πειραιά.

Παρόλο αυτά, η δημοτική αρχή της Γλυφάδας, όπως πληροφορούμαστε, διαθέτει σε ετοιμότητα το σκάφος που έχει, ένα πλωτό φράγμα, αντιρρυπαντικό υλικό (μια ουσία που διαλύει το πετρέλαιο), απόχη, σακούλες απορριμμάτων και ειδικές απορροφητικές πετσέτες. Εφόσον χρειαστεί (κάτι τέτοιο δεν φαίνεται μέχρι στιγμής), θα τα χρησιμοποιήσει για τον καθαρισμό των υδάτων. Παράλληλα, έχουν προσφερθεί ιδιώτες με τα σκάφη τους να συνδράμουν όπου και αν χρειαστεί.