Με Οδύσσεια στο Διάστημα αρχίζει ο εαρινός κύκλος στο ΔEAΠ Γλυφάδας
21-02-2020, 0:05

Με τον διεθνώς αναγνωρισμένο και καταξιωμένο καθηγητή Επιστήμης του Διαστήματος Σταμάτη Κριμιζή, αρχίζει την ερχόμενη Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα ο εαρινός κύκλος στο Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο  (ΔΕΑΠ) Γλυφάδας. «Οδύσσεια στο Διάστημα, 1977-2020: Το επικό ταξίδι των Voyager Ι και II από τη Γη στο Διάστημα», είναι το θέμα της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας διάλεξης, που ανοίγει την «αυλαία».

Δέκα επιστημονικές διαλέξεις, εκ των οποίων τρεις από το χώρο των Φυσικών Επιστημών, τρεις από τον τομέα της Ψυχολογίας και τέσσερις από τον τομέα των Επιστημών Υγείας, Αφιέρωμα στην Ημέρα της Γυναίκας, καθώς και Πανηγυρική Ομιλία για την 25η Μαρτίου, συνθέτουν το εαρινό πρόγραμμα που ολοκληρώνεται την 1η Ιουνίου.

Με τη λήξη του χειμερινού εξαμήνου, ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου  απένειμε στους 150 πρώτους αποφοίτους του ΔΕΑΠ τις βεβαιώσεις παρακολούθησης, μαζί με μία πολυτελή έκδοση με την ιστορία της πόλης από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα. «Κάνουμε όλοι μαζί πράξη τη διά βίου μάθηση, όλοι μαζί έχουμε τη μοναδική ευκαιρία εμβάθυνσης των γνώσεων και των οριζόντων μας», τόνισε στον χαιρετισμό του ο Γιώργος Παπανικολάου, υπογράμμισε ότι είναι αυτονόητο πως οι άνθρωποι που παρακολούθησαν τον πρώτο κύκλο μπορούν να συνεχίσουν και στον δεύτερο και επεσήμανε ότι «είναι πολύ ελπιδοφόρο ότι υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για αυτές τις πρωτοβουλίες της δημοτικής μας αρχής που δίνουν, αν μη τι άλλο, τροφή στο πνεύμα και στην ψυχή».

«Συνεχίζουμε δυναμικά το εαρινό εξάμηνο τις ακαδημαϊκές διαλέξεις, με νέες και ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες και με διακεκριμένους εισηγητές. Στόχος μας, να έρθουμε σε επαφή με διάφορα γνωστικά πεδία, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις μας και διευρύνοντας τους ορίζοντές μας», ανέφερε ο υπεύθυνος της δημοτικής αρχής για τη λειτουργία του ΔΕΑΠ, Ορέστης Τσάγκλας.

Οι διαλέξεις και του εαρινού εξαμήνου θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Γ. Γεννηματά και Ανατ. Ρωμυλίας 123), με ελεύθερη είσοδο. Στο τέλος του προγράμματος θα απονεμηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ