Με Οδύσσεια στο Διάστημα ξεκινά το εαρινό εξάμηνο στο ΔΕΑΠ
18-02-2020, 0:05

Το χειμερινό εξάμηνο τελείωσε, το εαρινό αρχίζει ! Το Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Γλυφάδας προσφέρει γνώσεις και κερδίζει την αγάπη και την εμπιστοσύνη των δημοτών, ανεξαρτήτως ηλικίας. Ο Δήμος Γλυφάδας ξεκίνησε ένα σπουδαίο εγχείρημα και πέτυχε! Δώδεκα διαλέξεις, 17 καθηγητές Πανεπιστημίων, ευρύτατη γκάμα θεμάτων -από τη βυζαντινή ιστορία έως την πολλαπλή νοημοσύνη- πλαισίωσαν τον πρώτο κύκλο που ολοκληρώθηκε χθες με μια υψηλού επιπέδου διάλεξη για τη "Διαχρονική εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας", από τον Ομότιμο Καθηγητή Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Χριστόφορο Χαραλαμπάκη. Το Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Γλυφάδας έγινε θεσμός! Την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζει ο εαρινός κύκλος, με έναν διεθνώς αναγνωρισμένο και καταξιωμένο επιστήμονα, τον διαπρεπή καθηγητή Επιστήμης του Διαστήματος Σταμάτη Κριμιζή (Δευτέρα, 24/02).
"Πρόκειται για έναν θεσμό που κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους και διευρύνοντας του ορίζοντές τους", τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και ευχαριστεί "τον υπεύθυνο της δημοτικής μας αρχής Ορέστη Τσάγκλα, τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής Δήμητρα Μόσχου και Όλγα Δοξοπούλου, την επιστημονική επιτροπή και τους διακεκριμένους ομιλητές που προσέφεραν αφιλοκερδώς τον πλούτο των γνώσεών τους στους δημότες της πόλης μας".
Την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου θα γίνει η απονομή των βεβαιώσεων παρακολούθησης στους συμπολίτες μας που συμμετείχαν στον πρώτο κύκλο διαλέξεων. Το πρόγραμμα του εαρινού εξαμήνου του ΔΕΑΠ Γλυφάδας περιλαμβάνει τρεις διαλέξεις από τον Τομέα των Φυσικών Επιστημών, τρεις διαλέξεις Ψυχολογίας και τέσσερις από το χώρο των Επιστημών Υγείας. Μπορείτε να δείτε όλο το πρόγραμμα εδώ
Δηλώσεις συμμετοχής για τον εαρινό κύκλο από αυτή την Τετάρτη 19/2 στο www.glyfada.gr ή στο πενταψήφιο 15464 του Δήμου Γλυφάδας.