Φωτίστηκε πορτοκαλί το Δημαρχείο Γλυφάδας
04-02-2020, 0:09

Στα πορτοκαλί το Δημαρχείο Γλυφάδας για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, την οποία τιμούμε με συνεχείς δράσεις και πρωτοβουλίες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, κάθε χρόνο 9,6 εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο χάνουν τη ζωή τους από καρκίνο, καθιστώντας τη νόσο δεύτερη αιτία θανάτου μετά τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Οι επιστήμονες τονίζουν ότι το 30%-50% των θανάτων θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί με την έγκαιρη πρόληψη.

Είναι μύθος ότι ο καρκίνος είναι απλώς ένα ζήτημα υγείας. Η αλήθεια είναι ότι έχει ευρύτατη κοινωνική και οικονομική επίδραση, ακόμη και στα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Είναι μύθος ότι ο καρκίνος είναι μια ασθένεια των πλουσίων, των ηλικιωμένων και των αναπτυγμένων χωρών. Η αλήθεια είναι ότι αποτελεί παγκόσμια επιδημία και επηρεάζει όλες τις ηλικίες και τις κοινωνικοοικονομικές ομάδες, με τις αναπτυσσόμενες χώρες να φέρουν ένα δυσανάλογο βάρος.

Είναι μύθος ότι ο καρκίνος είναι θανατηφόρος. Η αλήθεια είναι ότι πολλοί καρκίνοι μπορούν πλέον να θεραπευθούν.

Είναι μύθος ότι ο καρκίνος είναι η μοίρα του καθενός. Η αλήθεια είναι ότι με τις σωστές στρατηγικές, τουλάχιστον το ένα τρίτο από τις πιο κοινές μορφές μπορεί να προληφθεί.

Όλοι μαζί μπορούμε. Με άθληση και υγιεινή διατροφή, με ενημέρωση και ευαισθητοποίηση να ενισχύσουμε την πρόληψη, να σώσουμε ζωές.