Παππούδες και γιαγιάδες μαθαίνουν κομπιούτερ
28-01-2020, 0:07

Ο νέος κύκλος εκπαίδευσης στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές για ανθρώπους 65 plus άρχισε στο Διασχολικό Κέντρο, με τη συμμετοχή 60 μαθητευομένων. Ο Δήμος Γλυφάδας σε συνεργασία με το «Όλοι μαζί μπορούμε» θέτει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα υψηλού ενδιαφέροντος για γονείς, παππούδες, γιαγιάδες. Μαθαίνουν να γκουγκλάρουν πληροφορίες, να έχουν πρόσβαση στα ενημερωτικά sites, να βρίσκουν τραγούδια στο youtube, να κατεβάζουν παιχνίδια, να μπαίνουν στο facebook.  Ένας ολόκληρος κόσμος ανοίγεται μπροστά τους και δίνει στη ζωή τους καινούργια χρώματα. Γι αυτό και είναι τεράστιο το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από αυτές τις ηλικίες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Είναι δε ακόμη μεγαλύτερη η χρησιμότητα των γνώσεων αυτών σε έναν Δήμο ο οποίος διακρίνεται για τις ψηφιακές υπηρεσίες του προς τους δημότες και έχει βραβευθεί ως «έξυπνη πόλη», καθώς κινείται με ταχύτατους ρυθμούς στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Με την καθοδήγηση του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, οι υπηρεσίες τρέχουν «με 1000» και είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι επωφελούνται όλο και περισσότεροι δημότες.

«Η γνώση δεν έχει ηλικία» τονίζει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Περικλής Δορκοφίκης και προσθέτει: «Η σημερινή τρίτη ηλικία είναι αυτή που μας έδωσε τα πάντα. Είναι οι γονείς μας και οι παππούδες μας και θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο για εκείνους. Με τον Δήμαρχό μας, που είναι πάντα κοντά στους δημότες, φροντίζουμε να παρέχουμε στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας κάθε ευκαιρία σε όλα τα επίπεδα».

Ο παρών κύκλος εκπαίδευσης είναι ο 5ος  στη σειρά, διαρκεί τέσσερις εβδομάδες και θα ακολουθήσει και 6ος μέχρι τον Μάιο, οπότε και θα διακοπούν τα σεμινάρια για το καλοκαίρι, για να αρχίσουν και πάλι από τον Σεπτέμβριο. Τα σεμινάρια διενεργούνται δύο φορές την εβδομάδα, Δευτέρα και Τετάρτη, από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα και με τη λήξη τους απονέμεται στους συμμετέχοντες έπαινος. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.