Η Γλυφάδα τιμά με πράξεις την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ
03-12-2019, 0:04

Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ σήμερα και ένας στους έξι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζει με κάποιας μορφής αναπηρία. Η Γλυφάδα τιμά με πράξεις καθημερινές και διαχρονικές τους πολίτες με αναπηρία. Είναι ανοικτή, φιλική, προσβάσιμη σε όλους. Πρότυπες υποδομές σε κάθε γωνιά και σε κάθε λειτουργία της πόλης, δράσεις και πρωτοβουλίες μέσα από συνεχή, καθημερινή φροντίδα, έχουν δημιουργήσει μια πόλη με ίσες ευκαιρίες που διασφαλίζει ανεξάρτητη διαβίωση για όλους.
Από το 2015 οι πολίτες ΑμεΑ στη Γλυφάδα έχουν απαλλαγεί πλήρως από την καταβολή δημοτικών τελών. Παράλληλα, υλοποιούνται καθημερινά και ασταμάτητα παρεμβάσεις σε δρόμους, πεζοδρόμια, πλατείες, παιδικές χαρές, δημοτικά κτίρια, στο ανακαινισμένο Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη», στα σχολεία και στις αθλητικές εγκαταστάσεις, στα νέα δημοτικά λεωφορεία.
Στην τρίτη παραλία έχει τοποθετηθεί ειδικός μηχανισμός, το Seatrac, φέτος μπήκε και δεύτερος, με τις περισσότερες χρήσεις (περίπου 4.500) πανελλαδικά. Στο δημοτικό κολυμβητήριο έχει εγκατασταθεί πρωτοποριακός μηχανισμός για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων με αναπηρία, το σύγχρονο αναβατόριο i-Swim.
«Θα συνεχίσουμε αδιάκοπα τη μέριμνα για τους συμπολίτες μας ΑμεΑ. Η ανεξάρτητη διαβίωση και η ισότητα στην πράξη γίνονται κομμάτι της καθημερινότητας στη Γλυφάδα, κομμάτι της πραγματικότητας και της ζωής μας», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.