Γλυφάδα - Βρυξέλλες ένα εκπαιδευτικό ταξίδι δρόμος!
19-09-2019, 0:03

Η Γλυφάδα βράβευσε τους επιτυχόντες της και τους επιβραβεύει με τετραήμερη επίσκεψη στις Βρυξέλλες που θα τους μείνει αξέχαστη! Στο κατάμεστο Διασχολικό Κέντρο της πόλης, ο Δήμος Γλυφάδας απένειμε χθες βράδυ τιμητικό έπαινο στους 461 αποφοίτους των οκτώ Λυκείων της, οι οποίοι επέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Μεταξύ των επιτυχόντων έγινε κλήρωσε και 65 τυχεροί θα συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικό ταξίδι στις Βρυξέλλες.

Στη χαρά των πρωτοετών και των οικογενειών τους ο Δήμος Γλυφάδας προσθέτει τον δικό του έπαινο, τη δική του παρότρυνση για ν΄ανοίξουν τα παιδιά της Γλυφάδας μας τα φτερά τους με υψηλούς στόχους και θετικές προοπτικές.

«Η βράβευση των επιτυχόντων αποφοίτων των Λυκείων της πόλης μας -που κάθε χρόνο είναι και περισσότεροι- μας γεμίζει χαρά και ελπίδα», τόνισε από του βήματος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και ευχήθηκε «καλή δύναμη και καλή σταδιοδρομία σε όλα τα παιδιά», εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «θα συνεχίσουν και στο μέλλον να κάνουν τους γονείς τους κι όλους εμάς υπερήφανους».

Είναι η 4η συνεχής χρονιά που ο Δήμος Γλυφάδας διοργανώνει την εκδήλωση αυτή προς τιμήν των μαθητών του. Και είναι πάντα μια γιορτή. Εκατοντάδες μαθητές με τους αγαπημένους τους, τους γονείς, τα αδέλφια τους φίλους τους, πλημμύρισαν τον χώρο. Ο νέος Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Περικλής Δορκοφίκης ευχήθηκε στους νέους φοιτητές «καλή σταδιοδρομία», ενώ εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και των Συλλόγων Γονέων, μαζί με την Πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σοφία Βλαχάκη, απένειμαν στους επιτυχόντες τιμητικούς επαίνους, παρουσία των διευθυντών και εκπαιδευτικών των σχολείων της Γλυφάδας.

Ακολούθησε κλήρωση, από την οποία αναδείχθηκαν 65 νέοι φοιτητές (κληρώθηκαν και 15 αναπληρωματικοί), που θα μεταβούν στις Βρυξέλλες για τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη. «Ένα ταξίδι που κάθε χρονιά φέρνει σε επαφή τα νέα παιδιά με τα ευρωπαϊκά όργανα και τους μένει αξέχαστο», σημειώνει ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.