Κάδοι συλλογής κλαδιών στη Γλυφάδα
19-09-2019, 0:11

Η Γλυφάδα νοικοκυρεύεται κάθε μέρα και περισσότερο. Μια νέα υπηρεσία για την εξυπηρέτηση του δημότη και την καθαριότητα της πόλης εισάγει ο Δήμος Γλυφάδας, υπερσύγχρονη και πρωτοποριακή.

Με ευρωπαϊκά κονδύλια προμηθεύτηκε πράσινους κάδους συλλογής κλαδιών και ξερών φύλλων και καλεί τους δημότες πριν κλαδέψουν στους κήπους τους να τηλεφωνούν στο 15464 ή να υποβάλουν αίτημα στο Fix My City, ώστε να στέλνει η αρμόδια υπηρεσία δωρεάν σπίτι τους τον κάδο και να τοποθετούνται εκεί τα υπολείμματα πρασίνου, με τελικό προορισμό την ανακύκλωσή τους.

Πριν κόψετε λοιπόν κλαδιά, καλέστε τον Δήμο Γλυφάδας. Την παραμονή της ημέρας που έχετε προγραμματίσει τις εργασίες. Η εξυπηρέτηση θα είναι άμεση και χωρίς κόστος και το αποτέλεσμα εντυπωσιακό, καθώς δεν θα δημιουργούνται πλέον στοίβες με κλαδιά, κομμένο γκαζόν και ξερά φύλλα στα πεζοδρόμια και στους δρόμους. Είναι ένα θέμα που απασχολεί έντονα τους δήμους στους οποίους υπάρχουν σπίτια με κήπους. Η Γλυφάδα το επιλύει με τον καλύτερο τρόπο. Ο Δήμος ζητεί τη συνεργασία των δημοτών, ώστε να φέρουν  από κοινού το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 «Όλοι μαζί θα πετύχουμε πρότυπες λειτουργίες στην καθαριότητα της πόλης μας», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, υπογραμμίζοντας ότι «τους κάδους τους προμηθευτήκαμε με ευρωπαϊκά χρήματα, όπως και άλλον εξοπλισμό στον τομέα της καθαριότητας, με συνολικό ύψος της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης περίπου 1.000.000 ευρώ».

«Οι νέοι κάδοι συλλογής πρασίνου θα συμβάλουν στην περαιτέρω αύξηση της ανακύκλωσης των υπολειμμάτων πρασίνου με διαλογή στην πηγή. Τα φυτικά υπολείμματα έχουν πλούσιες θρεπτικές ουσίες που μετά από κατάλληλη επεξεργασία μπορούν να γίνουν οργανικό λίπασμα με μεγάλο οικονομικό και περιβαλλοντικό όφελος», τονίζει η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Άννυ Καυκά.

Ο Δήμος Γλυφάδας τα τελευταία δύο χρόνια έχει κάνει έντονη προσπάθεια διαχωρισμού στην πηγή των υπολειμμάτων πρασίνου που συλλέγει και εναποθέτει στο εργοστάσιο κομποστοποίησης της Φυλής. Περίπου 8.000 τόνοι έχουν ανακυκλωθεί με οικονομικό όφελος για τον Δήμο πάνω από 400.000 ευρώ.