Κλέβει καρδιές το Φεστιβάλ του Δήμου Γλυφάδας
10-09-2019, 0:06

Εβδομάδα πλούσιων πολιτιστικών εκδηλώσεων άρχισε χθες στη Γλυφάδα με την συναυλία του Πασχάλη που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ του Δήμου Γλυφάδας, που συνεχίζεται όλο τον Σεπτέμβριο με καθημερινές δράσεις, παραστάσεις, προβολές και πολλή μουσική, χθες βράδυ η πόλη χόρεψε στους ρυθμούς μεγάλων επιτυχιών από την εποχή των Ολύμπιανς μέχρι σήμερα.

Απόψε,  στην 3η Μαρίνα,  ο «Οδυσσεβάχ» το έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου με βάση την «Οδύσσεια», τις «Χίλιες και μία Νύχτες» και άλλες ιστορίες, θα παρασύρει τους θεατές σε ένα συναρπαστικό ταξίδι με προορισμό την Ιθαγδάτη.

Η «Ελένη» του Ευριπίδη αύριο, στον ίδιο χώρο, παίρνει τη σκυτάλη. Μια παράσταση αρχαίου δράματος από τον 15μελή θίασο της τραγωδού του Εθνικού θεάτρου ‘Ελλης Βοζικιάδου.

Την Πέμπτη μια συναυλία με την σοπράνο Σοφία Κουτσούρη θα φιλοξενηθεί στο θέατρο της 3ης Μαρίνας. Γνωστές λυρικές άριες αναμειγνύονται με ρετρό ελληνικά και ξένα τραγούδια σε μια μουσική αλχημεία γεμάτη αρμονίες νόστου. Σε ρόλους guest οι βαθύφωνοι Βασίλης Γεωργίου και  Δημήτρης Κωσταρέλος.

«Οι Ψευτοσπουδαίες» του Μολιέρου, το μοναδικό έργο του με γυναίκες στους κεντρικούς ρόλους, την Παρασκευή στην 3η Μαρίνα. Είναι μία διακωμώδηση των ψευτοδιανοουμένων και της καλής κοινωνίας εκείνης της εποχής.

Το Σάββατο οι «Μουσικοί της Πόλης» έρχονται στην 3η Μαρίνα με αξέχαστες μελωδίες για να ζωντανέψουν αναμνήσεις από τις χαμένες πατρίδες.

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου ο πολυτραγουδισμένος Γιάννης Πλούταρχος θα ξεσηκώσει τη Γλυφάδα με τις μεγάλες επιτυχίες του.

Όλες οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 8.30 το βράδυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Αντί εισιτηρίου οι θεατές προσφέρουν τρόφιμα και φάρμακα για τις κοινωνικές δομές του Δήμου Γλυφάδας.