Παπανικολάου: Η Αθηναϊκή Ριβιέρα μπορεί να γίνει καλύτερη και από το Μαϊάμι
12-08-2019, 21:00

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό "Down Town" ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, αναφέρθηκε στις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν για την ολική ανάπλαση της Αθηναϊκής Ριβιέρας, η οποία με τις κατάλληλες υποδομές και με μια ισορροπημένη ανάπτυξη, θα έχει παγκόσμιο αντίκτυπο.

Παρακάτω μπορέιτε να διαβάσετε το χαρακτηριστικό απόσπασμα του αφιερώματος στο αττικό παραλιακό μέτωππο.

Θα γίνει η Αθηναϊκή Ριβιέρα Μαϊάμι;

Θα γίνει στο μέλλον καλύτερη. Το κλίμα της Νότιας Αττικής σε συνδυασμό με το παραλιακό μέτωπο και με τον ορεινό όγκο του Υμηττού δημιουργεί ένα περιβάλλον και μια φυσική ομορφιά, πραγματικά σπάνια. Με τις κατάλληλες υποδομές και με μια ισορροπημένη ανάπτυξη σε όλο το κομμάτι αυτού που αποκαλούμε "Ριβιέρα", όλη η περιοχή θα αλλάξει προς το καλύτερο για τους κατοίκους και για τους επισκέπτες της.

Τι κάνει ο Δήμος Γλυφάδας;

Η νέα Αττική Ριβιέρα ήδη διαμορφώνεται με την επένδυση στο Ελληνικό, την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, τις επενδύσεις στα Αστέρια Γλυφάδας, στον Αστέρα Βουλιαγμένης και άλλα πολλά. Στη Γλυφάδα έχουμε ήδη αναβαθμίσει σημαντικά την παραλία μας, που για πρώτη φορά βραβεύτηκε με τρεις γαλάζιες σημαίες. Κάναμε ένα πολύ σημαντικό βήμα, υπογράφοντας σύμβαση με την ΕΤΑΔ, για να πάρουμε στα χέρια μας τη διοίκηση και τη διαχείριση των ακτών. Μόλις δοθούν οι περιβαλλοντικές άδειες θα ξεκινήσουμε εργασίες πλήρους ανάπλασης με ποδηλατοδρόμους, πεζόδρομους, δεντροφυτεύσεις, χώρους αναψυχής, άθλησης και πολλά άλλα..

Αγαπημένα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας;

Από μικρά παιδιά μαζί με τα τρία αδέρφια μου μας πήγαιναν οι γονείς μας για βόλτα στην παραλία της Γλυφάδας. Ένας από τους λόγους που στην τελευταία πενταετία την αναβαθμίζουμε σε κάθε της γωνιά με πολύ μεράκι και με φροντίδα είναι ακριβώς αυτός, ότι ήταν πάντα ένα από τα αγαπημένα σημεία για κάθε Γλυφαδιώτη.