Τι έγραψε ο Παπανικολάου στα λευκώματα των αποφοίτων
09-07-2019, 12:20

Το δικό του χαιρετισμό έγραψε, όπως κάθε χρόνο, ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, στα λευκώματα των αποφοίτων των σχολείων της Γλυφάδας. Σε αυτόν, ο Γιώργος Παπανικολάου, σημειώνει:

«Αγαπητοί απόφοιτοι,

Θερμά συγχαρητήρια για την αποφοίτησή σας! Τα χρόνια τα σχολικά μας συντροφεύουν για πάντα, με τις γνώσεις, με τις αναμνήσεις, με τις φιλίες. Αυτή η υπέροχη περίοδος της ζωής σας ολοκληρώθηκε και μια καινούργια ξεκινά, γεμάτη με ευκαιρίες και με προκλήσεις. Κρατήστε όλες τις διδαχές και τις συμβουλές που πήρατε όλα αυτά τα χρόνια από τους άξιους δασκάλους και καθηγητές σας, όλα τα βιώματα και τα εφόδια που λάβατε από το σχολείο σας και σχεδιάστε με τόλμη το δικό σας μέλλον, χαράξτε τη δική σας πορεία.

Οι νέοι, όπως έλεγε ο Αριστοτέλης, «ζούνε κυρίως με την ελπίδα, επειδή η ελπίδα αφορά στο μέλλον, ενώ η ανάμνηση είναι παρελθόν. Και για τους νέους το μέλλον είναι μεγάλο ενώ το παρελθόν μικρό». Κρατήστε ζωντανή αυτήν την ελπίδα. Τώρα πια που τελειώσατε το σχολείο, μπαίνετε ως πολίτες πλέον σε μια κοινωνία που έζησε μια βαριά πολυετή κρίση, που ετοιμάζεται να σηκωθεί και πάλι στα πόδια της και να κοιτάξει μπροστά, να προοδεύσει - όπως έκανε πολλές φορές η κοινωνία μας, το έθνος μας ανά τους αιώνες. Μη φοβηθείτε τίποτα! Η μεγάλη ελπίδα της πατρίδας μας για να ορθοποδήσει, για να προκόψει, είστε εσείς, τα νέα παιδιά, που μπαίνετε τώρα στα πανεπιστήμια ή ξεκινάτε την επαγγελματική σας ζωή, με φιλοδοξίες, με όραμα, με ενθουσιασμό.

Αγαπητοί συναπόφοιτοι,

Πριν από αρκετά χρόνια αποφοίτησα κι εγώ από ένα από τα δημόσια σχολεία της πόλης μας. Τα τελευταία πέντε χρόνια, έχοντας την ευθύνη της δημοτικής αρχής της πόλης μας, δε σταματήσαμε να είμαστε κοντά σας, βελτιώνοντας με κάθε δυνατό τρόπο το σχολικό περιβάλλον, τις υποδομές και τον εξοπλισμό των σχολείων μας.

Στα πρώτα βήματα της ενήλικης ζωής σας θα είμαστε και πάλι κοντά σας, δίπλα σας, με όλες μας τις δυνάμεις, με κάθε πρόσφορο μέσο.

Σας συγχαίρω για την αποφοίτησή σας και σας εύχομαι ολόψυχα καλή σταδιοδρομία και κάθε επιτυχία.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας

Γιώργος Παπανικολάου».