Γ. Παπανικολάου: Οι παραλίες της Γλυφάδας είναι από τις πλέον φιλόξενες πανελλαδικά
24-06-2019, 19:26

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM μίλησε για τις ελεύθερες και καθαρές παραλίες της Γλυφάδας που μπορούν να απολαμβάνουν και αυτό το καλοκαίρι οι λουόμενοι που τις επισκέπτονται καθημερινά για το μπάνιο τους, ανάμεσα στους οποίους είναι πέρα από Γλυφαδιώτες και κάτοικοι άλλων περιοχών της Αττικής.

Ο Γιώργος Παπανικολάου ανέφερε, χαρακτηριστικά: «Υπενθυμίζω για όσους δεν το γνωρίζουν πως η Γλυφάδα διαθέτει ελεύθερες παραλίες, βραβευμένες με γαλάζιες σημαίες. Πιστεύουμε πως, πλέον, οι παραλίες μας ανήκουν σε εκείνες που θα μπορούσαν να θεωρηθούν οι πιο φιλόξενες και οι πιο οργανωμένες ελεύθερες παραλίες σε εθνικό επίπεδο.

Οι παραλίες της πόλης μας είναι τέσσερεις και είναι βραβευμένες, οργανωμένες και πεντακάθαρες. Υπάρχουν δωρεάν ομπρέλες, δωρεάν υποδομές και για τους συμπολίτες μας με αναπηρία. Όλες οι παραλίες λειτουργούν με την υποστήριξη προσωπικού του Δήμου μας, όλα είναι έτοιμα και χαιρόμαστε πάρα πολύ που και φέτος σφύζει από ζωή η παραλία μας.

Όλες οι παραλίες είναι ελεύθερες για όλους και οργανώνονται κάθε χρόνο με φροντίδα και με δαπάνη δική μας. Καθημερινά τις φροντίζουμε με το προσωπικό του Δήμου μας, τις υποστηρίζουμε με όλες τις υπηρεσίες, ειδικά για τους συμπολίτες μας που έχουν μία αυξημένη ανάγκη. Φέτος, μάλιστα, έχουμε και 2ο Seatrac, που είναι και πρώτο σε επισκεψιμότητα πανελλαδικά. Πρόκειται για έναν ειδικό μηχανισμό με κάθισμα που μπορεί να μεταφέρει στο νερό κάποιον άνθρωπο με κινητικά προβλήματα, με τα άτομα με αναπηρία να μπορούν να κάνουν το ντουζ τους, να έχουν την ομπρέλα τους, να παρκάρουν άνετα στις ειδικά διαμορφωμένες θέσεις, να μπορούν, δηλαδή, να απολαμβάνουν όλη τη διαδικασία από τη στιγμή που θα φτάσουν στην παραλία, όπως ο καθένας από εμάς. Πάντα υπάρχει δικός μας άνθρωπος κοντά και για αυτό, ίσως, ο δικός μας μηχανισμός να είναι πρώτος σε επισκεψιμότητα και αυτό ισχύει για όλες τις παραλίες μας, για όλη τη διάρκεια της ημέρας, υπάρχουν και ναυαγοσώστες».