Η συνάντηση του νέου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τους Δημάρχους της Αττικής
21-06-2019, 15:00

Στην αναγκαιότητα της ισότιμης και ειλικρινούς συνεργασίας δήμων και Περιφέρειας προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση στην Αττική αναφέρθηκε ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκειά της πρώτης συνάντησης γνωριμίας με νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες δημάρχους της Αττικής, μεταξύ των οποίων και με τον εκ νέου Δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου.

Ο Γ. Πατούλης αφού συνεχάρη όλους του δημάρχους για την εκλογή τους επισήμανε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και για το λόγο αυτό "ξεκινάμε δουλειά από σήμερα. Υλοποιούμε την προγραμματική δέσμευση μας για δημιουργία μόνιμου συμβουλίου διαβούλευσης της Περιφέρειας και των 66 Δήμων της Αττικής".

Ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε ότι η ιστορική συγκυρία εκλογής στη θέση του Περιφερειάρχη ενός αιρετού που προέρχεται από τον Πρώτο Βαθμό Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να αξιοποιηθεί προκειμένου η συνεργασία των δήμων και της περιφέρειας να είναι αποτελεσματικότερη.

Αναφερόμενος στην συγκρότηση του Μόνιμου Συμβουλίου Διαβούλευσης της Περιφέρειας και των 66 Δήμων υπογράμμισε ότι αυτό θα συνεδριάζει ανά δίμηνο και θα έχει ως βασική του αποστολή την στενότερη και συστηματική συνεργασία του Πρώτου και Δευτέρου Βαθμού Αυτοδιοίκησης προκειμένου να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που εμποδίζουν την ταχύτερη υλοποίηση έργων στην Αττική. Το Μόνιμο Συμβούλιο αν κριθεί αναγκαίο θα μπορεί να πραγματοποιεί και έκτακτες συνεδριάσεις.

Στο πλαίσιο της συνάντησης γνωριμίας ο Γ. Πατούλης παρέδωσε στους νεοεκλεγέντες δημάρχους το πρόγραμμα της Νέας Αρχής στο οποίο περιγράφονται αναλυτικά οι προτεραιότητες για την Αττική.

«Θέλω τη συνεργασία σας και τις προτάσεις σας. Η πολιτική ταυτότητα του κάθε δημάρχου δε θα αποτελέσει κριτήριο για τη συνεργασία μας. Το γραφείο μου θα είναι πάντα ανοιχτό για να μπορούμε να συνεργαζόμαστε και να διεκδικούμε από κοινού την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση. Αποτελεί προσωπικό μου στοίχημα η ανάπτυξη ενός νέου μοντέλου διοίκησης στο οποίο προτεραιότητα θα έχει η επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες.».

Αναφερόμενος ο νέος Περιφερειάρχης στα σημαντικά ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης υπογράμμισε ότι θα πραγματοποιηθούν ειδικές συναντήσεις, ανά τομέα και περιοχή. Μεταξύ των θεμάτων αυτών είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, η Πολιτική Προστασία καθώς και η διευθέτηση και οριοθέτηση των ρεμάτων.

Στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας συμμετείχαν οι δήμαρχοι:

Αχαρνών Βρεττός Σπυρίδων, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης (εκπρόσωπος του κ. Κωνσταντέλλου), Διονύσου Καλαφατέλης Ιωάννης, Κρωπίας Κιούσης Δημήτριος, Λαυρεωτικής Λουκάς Δημήτριος, Μαραθώνος Τσίρκας Στέργιος, Μαρκοπούλου-Μεσογαίας Αλλαγιάννης Κωνσταντίνος, Παιανίας Μάδης Ισίδωρος, Παλλήνης Ζούτσος Αθανάσιος, Ραφήνας-Πικερμίου Μπουρνούς Ευάγγελος, Σαρωνικού Φιλίππου Πέτρος, Αγίας Παρασκευής Ζορμπάς Βασίλειος, Αμαρουσίου Αμπατζόγλου Θεόδωρος, Ηρακλείου Μπάμπαλος Νικόλαος, Κηφισιάς Θωμάκος Γεώργιος, Λυκόβρυσης-Πεύκης Μαυρίδης Αναστάσιος, Νέας Ιωνίας Θωμαΐδου Δέσποινα, Παπάγου – Χολαργού Αποστολόπουλος Ηλίας, Πεντέλης Κεχαγιά Δήμητρα, Φιλοθέης-Ψυχικού Γαλάνης Δημήτριος, Ασπροπύργου Μελετίου Νικόλαος, Ελευσίνας Οικονόμου Αργύρης, Μάνδρας-Ειδυλλίας Στάθης Χρήστος, Φυλής Παππούς Χρήστος, Αγίας Βαρβάρας Μίχος Λάμπρος, Αγίων Αναργύρων-Καματερού Τσίμπρας Γεώργιος – Σταύρος, Αιγάλεω Γκίκας Ιωάννης, Πετρούπολης Βλάχος Στέφανος, Χαϊδαρίου Ντηνιακός Ευάγγελος, Γαλατσίου Μαρκόπουλος Γεώργιος, Δάφνης-Υμηττού Μπινίσκος Αναστάσιος, Ζωγράφου Θώδας Βασίλης, Ηλιουπόλεως Χατζηδάκης Γεώργιος, Αγκιστρίου Αθανασίου Ιωάννης, Αίγινας Ζορμπάς Ιωάννης, Κυθήρων Χαρχαλάκης Ευστράτιος, Πόρου Δημητριάδης Ιωάννης, Σαλαμίνας Παναγόπουλος Γιώργος, Τροιζηνίας –Μεθάνων Πολλάλης Σπυρίδων, Ύδρας Κουκουδάκης Γεώργιος, Αγίου Δημητρίου Ανδρούτσου Μαρία, Αλίμου Κονδύλης Ανδρέα, Γλυφάδας Παπανικολάου Γεώργιος, Ελληνικού-Αργυρούπολης Κωνσταντάτος Γιάννης, Καλλιθέας Κάρναβος Δημήτριος, Μοσχάτου-Ταύρου Ευθυμίου Ανδρέας, Κορυδαλλού Χουρσαλάς Νικόλαος, Νίκαιας-Ρέντη Ιωακειμίδης Γεώργιος, Πειραιώς Μώραλης Ιωάννης, Περάματος Λαγουδάκης Ιωάννης.

Να σημειωθεί ότι ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης, είχε ενημερώσει εγκαίρως τον κ. Πατούλη ότι δε θα μπορεί να παραβρεθεί καθώς είχε συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας στο οποίο όφειλε να συμμετέχει.

Το επόμενο ραντεβού με τους δημάρχους της Αττικής αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από τα μέσα Ιουλίου στο πλαίσιο ειδικής θεματικής που θα αφορά στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.