Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Τζίνα Βούλγαρη
20-06-2019, 18:18

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών η ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, Τζίνα Βούλγαρη, με την κηδεία της να πραγματοποιείται αυτό το Σάββατο, 22 Ιουνίου, στις 11 π.μ., στο Νέο Κοιμητήριο Γλυφάδας.

Η ηθοποιός του μουσικού θεάτρου, που έπαιξε σε αρκετές ελληνικές ταινίες τη δεκαετία του ΄60, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939 κι εμφανίστηκε αρχικά ως τραγουδίστρια στην Αίγλη Ζαππείου, στο Γκριν Παρκ της οδού Μαυρομματαίων και στο Άλσος του Πεδίου Άρεως με το Γιώργο Οικονομίδη. Απέκτησε άδεια άσκησης επαγγέλματος ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο.

Συνεργάστηκε με πολλούς πρωταγωνιστές της μουσικής σκηνής (Ορέστη Μαρκή, Σπεράντζα Βρανά, Σοφία Βέμπο κ. ά.). Τα τελευταία χρόνια της σταδιοδρομίας της εργάστηκε κυρίως ως τραγουδίστρια σε πολλά νυχτερινά κέντρα της Αθήνας. Διέκοψε τις εμφανίσεις της στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 80.

Ήταν παντρεμένη για λίγο καιρό με τον ηθοποιό, Πέτρο Πανταζή. Μερικές από τις ταινίες στις οποίες είχε συμμετάσχει είναι οι: «Μετά την Αμαρτία», «Μην είδατε τον Παναή», «Το Κάθαρμα» και «Ο Πεθερόπληκτος».