Πλήρως οργανωμένη η παραλία της Γλυφάδας
13-06-2019, 19:00

Τις πολλές ανέσεις που προσφέρει η εκ νέου βραβευμένη παραλία της Γλυφάδας έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στο έπακρο οι λουόμενοι και αυτό το καλοκαίρι που θα την προτιμήσουν και θα την επισκεφτούν για να κάνουν το μπάνιο τους στη θάλασσα.

Ο Δήμος Γλυφάδας, όπως κάνει τα τελευταία πέντε χρόνια, έχει φροντίσει ήδη, ώστε οι παραλίες της πόλης να είναι πλήρως οργανωμένες και καθαρές, με όλες τις απαραίτητες υποδομές και ανέσεις, που τις καθιστούν εύκολα προσβάσιμες, ανοικτές και ελεύθερες για όλους.

Στις παραλίες της Γλυφάδας έχουν τοποθετηθεί ήδη από το Δήμο ψάθινες ομπρέλες, που προσφέρουν προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία και σκιά, καινούργια άμμος, κάδοι απορριμμάτων, αποδυτήρια, ντουζιέρες, παγκάκια, ενώ έχουν φυτευτεί και εκατοντάδες δέντρα κατά μήκος.

Ο Δήμος Γλυφάδας, φυσικά, μεριμνά και για την ασφάλεια όλων των λουόμενων και για αυτό υπάρχουν ναυαγοσώστες που επιβλέπουν στον πύργο και έχουν την κατάλληλη γνώση και ετοιμότητα να επέμβουν αν τυχόν χρειαστεί.

Ιδιαίτερη φροντίδα έχει δοθεί και για τα άτομα με αναπηρία, καθώς φέτος προστέθηκε ένα ακόμα Seatrac δίπλα στο ήδη υπάρχον, στην τρίτη παραλία της πόλης, ένας μηχανισμός που έχει αγαπηθεί από πολλούς πολίτες και όχι μόνο Γλυφαδιώτες, που το φέρνουν πρώτο σε χρήση πανελλαδικά κάθε χρόνο. Παράλληλα, η πρόσβαση για τα ΑμεΑ έχει γίνει ακόμα ευκολότερη, με τις ειδικά διαμορφωμένες θέσεις πάρκινγκ δίπλα στην παραλία.

Υπενθυμίζεται πως η παραλία της Γλυφάδας βραβεύτηκε και φέτος με τη γαλάζια σημαία, το πλέον αναγνωρίσιμο παγκοσμίως οικολογικό σήμα ποιότητας για ακτές, για τρίτη συνεχή χρονιά, κερδίζοντας, μάλιστα, τρεις γαλάζιες σημαίες, μία διάκριση που έρχεται ως επιστέγασμα των προσπαθειών και των έργων του Δήμου Γλυφάδας στο παράκτιο μέτωπο της πόλης.