Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Summer Camp του Δήμου Γλυφάδας
13-06-2019, 16:28

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης (Summer Camp) που πραγματοποιεί ο Δήμος Γλυφάδας για πέμπτη συνεχή χρονιά, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 14 ετών των μόνιμων κατοίκων της Γλυφάδας.

Μέχρι στιγμής εκατοντάδες είναι οι αιτήσεις που έχουν γίνει για συμμετοχή στο πρόγραμμα και συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, κάτι που δείχνει την επιτυχία που είχε η δράση αυτή τα προηγούμενα χρόνια και πόσο την έχουν «αγκαλιάσει» μικροί και μεγάλοι Γλυφαδιώτες.

Στόχος του προγράμματος είναι η γνώση, η ψυχαγωγία και η δημιουργική απασχόληση των παιδιών και φυσικά η στήριξη των οικογενειών των κατοίκων της πόλης, μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Η συνολική διάρκεια του Summer Camp θα είναι πέντε εβδομάδες (18 Ιουνίου - 19 Ιουλίου), στη διάρκεια των οποίων το πρόγραμμα θα λειτουργεί καθημερινά από τις 7:45 π.μ. ως τις 4:00 μ.μ.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται ως και την Κυριακή, 16 Ιουνίου, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Γλυφάδας «Ματθαίος Λιούγκας» (Πλατεία Νυμφών), από τις 8:30 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

Τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν τα γνωστικά τους πεδία, να έρθουν σε επαφή με ένα πλήθος αθλημάτων (στίβο, μπάσκετ, κολύμβηση, κ.λπ.), να συνδεθούν με πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα, να γνωρίσουν από κοντά σπουδαίους αθλητές, να διασκεδάσουν με περιπέτειες κινηματογραφικών ηρώων και να κοινωνικοποιηθούν. Επίσης θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές εκδρομές, δημιουργικά παιχνίδια και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Τα δικαιολογητικά συμμετοχής που πρέπει να υποβάλλονται μαζί με την αίτηση εγγραφής είναι τα ακόλουθα:

Αίτηση εγγραφής (παραλαμβάνεται από το χώρο εγγραφής)

Υπεύθυνη δήλωση γονέα (παραλαμβάνεται από το χώρο εγγραφής)

Λογαριασμός ΔΕΚΟ ή εκκαθαριστικό εφορίας όπου να φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας

Ιατρική βεβαίωση του παιδιού

Πιστοποιητικό γεννήσεως (για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2013)

Το κόστος της συμμετοχής στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης ανέρχεται στα 50 ευρώ ανά παιδί (το υπόλοιπο κόστος καλύπτεται από το Δήμο). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ανέφερε, χαρακτηριστικά: «Tο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά του Δήμου μας ξεκινά και φέτος αμέσως μετά το κλείσιμο των σχολείων. Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, το summer camp του Δήμου Γλυφάδας είναι εδώ - διαδραστικό, δημιουργικό, συναρπαστικό! Με ένα πρόγραμμα μεθοδικά και προσεκτικά οργανωμένο, πλούσιο σε δραστηριότητες, γνωστικά αντικείμενα, αθλήματα, παιχνίδια, ημερήσιες εκδρομές και πολλές εκπλήξεις. Στόχος μας είναι τα παιδιά να έχουν την ευκαιρία καθημερινά να αποκτούν καινούργιες γνώσεις, να παίζουν, να διασκεδάζουν, να κοινωνικοποιούνται, αλλά ταυτόχρονα να παίρνουν μια βαθιά «ανάσα» και οι εργαζόμενοι γονείς. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλα τα παιδιά. Θεωρήσαμε αυτονόητο - μετά και από τις καταγραφές που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια - ότι τα παιδιά ΑΜΕΑ μπορούν κανονικά να συμμετέχουν στο Summer Camp. Δεν υπάρχει πρωτοβουλία που να αναλαμβάνουμε στο Δήμο μας με αποκλεισμούς ή εξαιρέσεις. Όλα τα παιδιά έχουν τα ίδια δικαιώματα στη χαρά και στο παιχνίδι και είναι υποχρέωσή μας να το εξασφαλίζουμε αυτό με κάθε τρόπο.Καλό και δημιουργικό καλοκαίρι σε όλα τα παιδιά και σε όλους τους γονείς!».

Για περισσότερες πληροφορίες και για τις δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα: www.glyfada.gr/camp/ και να επικοινωνήσουν μέσω e-mail στο summercamp@glyfada.gr και τηλεφωνικά στο 2108943800.