Αυτή είναι η συμμορία που ρήμαξε τα βόρεια και τα νότια προάστια
06-06-2019, 18:52

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ., κάνοντας χρήση σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες τεσσάρων Ρομά, μελών εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές στις περιοχές των νοτίων και βορείων προαστίων.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

  1. Σαράφη Γεώργιο του Χρήστου και της Φρόσως, γεννηθέντα στις 21-9-1983, στη Λάρισα,
  2. Σαράφη Αλέξανδρο του Χρήστου και της Φρόσως, γεννηθέντα στις 12-10-1979, στη Λάρισα,
  3. Καρβουνόπουλο Κοσμά του Βασιλείου και της Αναστασίας, γεννηθέντα στις 13-3-1973, στη Βέροια
  4. Βιλανάκη Γεώργιο του Κωνσταντίνου και της Αικατερίνης, γεννηθέντα στις 4-11-1979, στο Βόλο.

Η συγκεκριμένη συμμορία, που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, για περισσότερους από 7 μήνες πραγματοποιούσε κλοπές από άτομα, τα οποία εντόπιζαν και στοχοποιούσαν σε υποκαταστήματα τραπεζών.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της σπείρας μετέβαιναν σε υποκαταστήματα τραπεζών και εισέρχονταν σε αυτά παριστάνοντας τους πελάτες, προκειμένου να εντοπίσουν άτομα που πραγματοποιούσαν αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών. Κατά την αποχώρησή των θυμάτων τους, ειδοποιούσαν τους συνεργούς τους, που περίμεναν έξω από τις τράπεζες, οι οποίοι ακολουθούσαν τα θύματα τους χρησιμοποιώντας διάφορα οχήματα είτε ιδιοκτησίας τους είτε νοικιασμένα.

Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας αναδιπλούμενους σουγιάδες και μεταλλικά σύρματα προκαλούσαν φθορές-σκίσιμο στα ελαστικά των αυτοκινήτων που επέβαιναν οι παθόντες και αφαιρούσαν τις τσάντες με τα χρηματικά ποσά χωρίς εκείνοι να προλάβουν να αντιδράσουν. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιάσθηκαν δεκατέσσερις 14 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από οχήματα και μία περίπτωση ληστείας στις περιοχές της Γλυφάδας, της Βούλας, του Κορωπίου, της Ηλιούπολης και της Κηφισιάς.