Εκδηλώσεις τον Ιούνιο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας
05-06-2019, 18:22

Συνεχίζονται και τον Ιούνιο οι εκδηλώσεις στη δημοτική βιβλιοθήκη Γλυφάδας, η οποία στεγάζεται εδώ και τρία χρόνια σε καινούργιο χώρο, στο Διασχολικό Κέντρο του Δήμου Γλυφάδας (Επαμεινώνδα 30 & Αγ. Τριάδος). Η βιβλιοθήκη του Δήμου Γλυφάδας διαθέτει αναγνωστήριο 20 θέσεων, 15.000 τόμους βιβλίων και 35 τίτλους περιοδικών, έχει 6.150 μέλη και λειτουργεί ως δανειστική (2 βιβλία για 15 ημέρες).

Ειδικότερα, οι νέες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στη δημοτική βιβλιοθήκη τον Ιούνιο έχουν ως εξής:

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

Την Πέμπτη, 6 Ιουνίου και ώρα 16:00 έως 17:45, θα συναντηθεί στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης η Βιωματική Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης, που έχει ως στόχο να προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με διαφορετικά βιβλία, λαμβάνοντας πάντα υπόψη το ενδιαφέρον τους και τις αναγνωστικές τους εμπειρίες. Πρόθεσή της είναι να γοητευτούν τα παιδιά από την αναγνωστική διαδικασία και να κερδίσουν ένα φίλο και σύμμαχο παντοτινό: το βιβλίο. Η Λέσχη απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού  και την συντονίζει η συγγραφέας παιδικών βιβλίων, κα Ζωή Φράγκου Καρούτζου.

ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Την Τετάρτη, 12 Ιουνίου και την Τετάρτη, 26 Ιουνίου και ώρα 11:00 έως 12:30, θα συναντηθεί στο χώρο της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης η Λέσχη Φιλαναγνωσίας για ενηλίκους. Τη Λέσχη συντονίζει η φιλόλογος και Επ. Δ/ντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Α’ Αθήνας, Ελένη Μαναίου.

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ

Την Πέμπτη, 20 Ιουνίου και ώρα 16:00 έως 17:30, θα συναντηθεί στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης η Σχολή Γονέων, που εστιάζει στα τέσσερα σημεία της ψυχικής υγείας των παιδιών μέχρι και τα 18 έτη τους. Η ομάδα γονέων αποτελείται από μέγιστο αριθμό 35 μελών και τη συντονίζει η εξειδικευμένη παιδοψυχολόγος και λογοπαθολόγος, Χριστίνα Μπογιατζή. Κάθε συνάντηση διαρκεί 90 λεπτά και έχει συγκεκριμένη θεματολογία, η οποία έχει διαμορφωθεί από τη συντονίστρια, σε συνάρτηση με τις προκύπτουσες ανάγκες των γονέων.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΡΑΦΗΣ ΑΡΧΑΡΙΩΝ

Την Παρασκευή, 21 Ιουνίου και την Παρασκευή, 28 Ιουνίου και ώρα 18:00 έως 19:30, θα πραγματοποιηθεί  στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Εργαστήρι Γραφής Αρχαρίων, υπό την καθοδήγηση της δημοσιογράφου, Γεωργίας Βαμβακερού. Το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής Αρχαρίων επικεντρώνεται στις βασικές αρχές της συγγραφής, στη δημιουργία και στην αφήγηση ιστοριών. Το Εργαστήρι εστιάζει στη μικρή φόρμα, στο Ελεύθερο Αφήγημα, στο Κριτικό Κείμενο, στο Άρθρο, στο Δοκίμιο και στο Χρονογράφημα, ενώ το προσωπικό βίωμα θα αξιοποιηθεί σε είδη, όπως η Εξομολόγηση, η σελίδα Ημερολογίου ή η Επιστολογραφία.

Σημειώνεται πως:

- Η συμμετοχή σε όλα τα προγράμματα είναι ελεύθερη και ο αριθμός συμμετεχόντων περιορισμένος. Για τον λόγο αυτό, απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής, ενώ θα τηρείται σειρά προτεραιότητας και θα διατίθεται έντυπο συμμετοχής. O μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων στις δραστηριότητες δεν μπορεί να ξεπερνάει τους (20) ενώ ο ελάχιστος τους τέσσερις (4).

- Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνείτε με την Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας στο τηλέφωνο: 2109641298 και το email: library@glyfada.gr.

- Τις ημέρες που θα πραγματοποιούνται οι δραστηριότητες ο χώρος δεν θα λειτουργεί ως αναγνωστήριο ή για δανεισμό την ώρα των δραστηριοτήτων, ώστε να μην διαταράσσεται η διαδικασία.