Η εκδήλωση του Κέντρου Ειδικών Ατόμων Η Χαρά στη Γλυφάδα
05-06-2019, 17:33

Kάθε παιδί με ειδικές ανάγκες αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση και θέλει προσωπικού τύπου φροντίδα. Το Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Χαρά», που ιδρύθηκε το 1983, είχε από την αρχή αυτό το σκεπτικό. Υπάρχει ειδική αντιμετώπιση και ένα σχέδιο περίθαλψης για κάθε οικότροφο. Είναι μια υποδειγματική στέγη φιλοξενίας για παιδιά που έχουν σοβαρά διανοητικά και κινητικά προβλήματα. Σήμερα διαβιούν στο ιδιόκτητο οίκημα 57 άτομα ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η δημιουργία νέας πτέρυγας που θα παράσχει τη δυνατότητα υποδοχής επιπλέον 32 ατόμων. Η ιδιαιτερότητα του κέντρου είναι ότι προσφέρει τις υπηρεσίες του διά βίου, ενώ έχει ειδική μνεία για τους γονείς και τους οικείους των οικοτρόφων, οι οποίοι χρειάζονται με τη σειρά τους ενθάρρυνση και έμπρακτη στήριξη.


Πριν από λίγες ημέρες διοργανώθηκε ένα φιλανθρωπικό γεύμα από το κέντρο σε έναν πολύ όμορφο κήπο, στη Γλυφάδα, με στόχο την οικονομική ενίσχυση για τη νέα πτέρυγα. Με την ολοκλήρωσή της, θα δοθεί η δυνατότητα υποδοχής και φροντίδας για περισσότερους οικοτρόφους έτσι ώστε να δοθεί η κατάλληλη λύση σε περισσότερες οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη. Δεκάδες προσκεκλημένοι έδωσαν το «παρών» από τον επιχειρηματικό, ναυτιλιακό, καλλιτεχνικό και πολιτικό κόσμο.


Οι παριστάμενοι απόλαυσαν πανδαισία γεύσεων διά χειρός Χριστόφορου Πέσκια. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, υπήρχε η δυνατότητα να αγοράσουν ξεχωριστές δημιουργίες Ελλήνων σχεδιαστών, οι οποίοι συμμετείχαν αφιλοκερδώς σε αυτό το φιλανθρωπικό εγχείρημα. Πρώτη πήρε τον λόγο η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, πρόεδρος της ένωσης «Μαζί για το Παιδί», στην οποία εντάσσεται και το κέντρο. Η ένωση αυτή είναι μια ομπρέλα μη κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, για την ευημερία παιδιών και οικογενειών που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Η κ. Μαρτίνου ευχαρίστησε θερμά τους καλεσμένους που για ακόμη μία φορά στάθηκαν αρωγοί στη μεγάλη προσπάθεια που συντελείται για εκείνες τις οικογένειες και ειδικότερα για τα άτομα που βρίσκονται σε ανάγκη και χρειάζονται στήριξη.


Από την πλευρά του ο κ. Ανδρέας Ζομπανάκης, πρόεδρος του κέντρου, ανέλυσε εκτενώς τα όσα συμβαίνουν στο πρότυπο οικοτροφείο. Το επιστημονικό και νοσηλευτικό του προσωπικό αλλά και οι εθελοντές συνεργάζονται ώστε να ανανεώνονται οι στόχοι που έχουν τεθεί για την ιδιαίτερη αντιμετώπιση κάθε παιδιού. Χάρις σε αυτή τη φιλανθρωπική συγκέντρωση, υπογράμμισε ο Ανδρέας Ζομπανάκης, διοίκηση και προσωπικό αισθάνονται αισιοδοξία ότι ο στόχος της νέας πτέρυγας θα γίνει γρήγορα πραγματικότητα.

Πηγή: kathimerini.gr.