Έτσι εξαπάτησαν τον εφοπλιστή οι ψευδομεσίτες στη Γλυφάδα
28-10-2017, 23:02

Ένα κύκλωμα ψευδομεσιτών με πολλά και επώνυμα θύματα έφερε στο φως η εφημερίδα Καθημερινή. Στην περίπτωση ενός ακινήτου στη Γλυφάδα, ο εξαπατημένος είναι ένας πολύ γνωστός εφοπλιστής.

Σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε πριν από μερικούς μήνες είχε πέσει και εκείνος θύμα της καταδικασμένης πλέον μεσίτριας και δύο –άγνωστων μέχρι σήμερα– συνεργών της. Η μεσίτρια του είχε μιλήσει για μια μεγάλη ευκαιρία και πράγματι όταν η σύζυγός του επισκέφτηκε το διαμέρισμα ενθουσιάστηκε με την τοποθεσία και τη χαμηλή τιμή.

Ο εφοπλιστής της ιστορίας έδωσε προκαταβολή για το διαμέρισμα που του «έδειξε» το κύκλωμα, σχεδόν άμεσα. Συγκεκριμένα, λίγες εβδομάδες αργότερα και αφού η μεσίτρια του προσκόμισε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που οι δικηγόροι του της είχαν ζητήσει – συναντήθηκαν στο γραφείο του συμβολαιογράφου με την υποτιθέμενη ιδιοκτήτρια.

Εκεί, οι δύο πλευρές υπέγραψαν τον λεγόμενο αρραβώνα. Το τελικό συμβόλαιο όμως καθυστερούσε και ο εφοπλιστής έστειλε κάποια στιγμή ένα εξώδικο στην ιδιοκτήτρια. Ο δικαστικός επιμελητής χτυπώντας την πόρτα του διαμερίσματος βρήκε την... πραγματική ιδιοκτήτρια, η οποία με έκπληξη έμαθε για το προσύμφωνο που ουδέποτε είχε υπογράψει.

«Δεν σας γνωρίζω» έγραψε στον εφοπλιστή σε δικό της εξώδικο. Εκείνος θορυβημένος τηλεφώνησε στη μεσίτρια, αλλά εκείνη συνέχισε να τον κοροϊδεύει: «Αυτή η γυναίκα δεν είναι η ιδιοκτήτρια» του έλεγε, «πρόκειται για μια τρελή ξαδέρφη της, που έχει μαλώσει με όλη την οικογένεια». Ο εφοπλιστής, όμως, δεν πείστηκε. Είχε πλέον καταλάβει πως είχε μπλέξει.

Προσπάθησε να βρει τον συνεργάτη της μεσίτριας –μέσω του οποίου την είχε γνωρίσει– αλλά ήταν εξαφανισμένος. Επικοινώνησε με την τράπεζα για να μάθει ποιος είχε εισπράξει τις επιταγές των 85.000 ευρώ που είχε ήδη δώσει για το ακίνητο και του έδωσαν τα στοιχεία ενός άνδρα, τον οποίο δεν κατάφερε να εντοπίσει.

Γνωρίζουμε σήμερα πως ο άνδρας αυτός εμφανίστηκε την περασμένη εβδομάδα στο δικαστήριο ως ένας από τους βασικούς κατηγορουμένους στην υπόθεση των 6 ακινήτων (υποδυόταν τον ιδιοκτήτη ενός ακινήτου). Ατημέλητος, με δυσκολία στην έκφραση, ήταν φανερό σε όσους τον ακούσαμε να καταθέτει πως πιθανότερο ήταν να είναι το «παιδί για όλες τις δουλειές», παρά ο εγκέφαλος του κυκλώματος.

Ο εν λόγω καταδικάστηκε σε 14 χρόνια και έξι μήνες. Η ποινή του όπως και των άλλων κατηγορουμένων είχε τελικά ανασταλτικό χαρακτήρα και έτσι όλοι (πλην της μεσίτριας που ήταν ήδη προφυλακισμένη) επέστρεψαν εκείνο το βράδυ στα σπίτια τους όπου και θα παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι το εφετείο.

Το γεγονός, ωστόσο, πως ένας από τους κατηγορουμένους της υπόθεσης –ένας 45χρονος που συστηνόταν ως δικηγόρος– γνώριζε όταν γινόταν το παράνομο συμβόλαιο για ένα από τα έξι ακίνητα, πως σε δύο μόλις ημέρες θα προφυλακιζόταν για δύο άλλες παλαιότερες υποθέσεις, αλλά και τα ευρήματα της «Κ» που δείχνουν πως δεν κάθισαν όλοι οι πρωταγωνιστές στο εδώλιο την περασμένη εβδομάδα, ενισχύει την ανησυχία πολλών που έχουν παρακολουθήσει από κοντά την υπόθεση πως μάλλον δεν είναι η τελευταία φορά που ακούμε για το κύκλωμα.