Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τα δύο Seatrac του Δήμου Γλυφάδας
03-06-2019, 18:47

Στην 3η παραλία Γλυφάδας τοποθετήθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά μια ολοκληρωμένη υποδομή για τη φιλοξενία των συνανθρώπων μας με αναπηρία. Πρόκειται για το μηχανισμό Seatrac, δίπλα στον οποίο ο Δήμος Γλυφάδας τοποθέτησε εκ νέου ειδικό διάδρομο, ντουζιέρα, κάθισμα για το συνοδό, ομπρέλες, κ.ά., διαμόρφωσε θέσεις για ΑΜΕΑ στο πάρκινγκ μπροστά από την παραλία, ενώ, φέτος, για πρώτη φορά, τοποθετήθηκε και δεύτερο Seatrac.

Το νέο Seatrac βρίσκεται δίπλα στο ήδη υπάρχον και πρόκειται για ένα σύγχρονο μηχανισμό του 2019, που προσφέρει πολλές και εξελιγμένες δυνατότητες, όπως για παράδειγμα ότι ενημερώνει για τη θερμοκρασία του αέρα, για τη θερμοκρασία της θάλασσας, αν έχει κύμα κ.τ.λ., παρέχοντας, έτσι, ολοκληρωμένες πληροφορίες για τους χρήστες. Η χρήση της εγκατάστασης είναι, όπως κάθε χρόνο, δωρεάν.

Το Seatrac λειτουργεί ως βοηθητικός εξοπλισμός, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα ώστε να διευκολύνει την πρόσβασή τους στη θάλασσα. Η κύρια ιδέα πίσω από τη δημιουργία του είναι να δώσει στα άτομα με αναπηρία την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα, όπως το κολύμπι, χωρίς καμία άλλη βοήθεια. Δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να έχουν ασφαλή και αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα το καλοκαίρι. Ο μηχανισμός αποτελείται από ράγες σταθερής τροχιάς, μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό. Είναι επίσης ενεργειακά αυτόνομη εγκατάσταση, καθώς για τις ενεργειακές της ανάγκες χρησιμοποιείται φωτοβολταϊκό πάνελ.

Το 2016, το 2017 και το 2018 το Seatrac του Δήμου Γλυφάδας σημείωσε πανελλαδική πρωτιά, καθώς από όλους τους μηχανισμούς που τοποθετήθηκαν την εκάστοτε θερινή περίοδο στην επικράτεια, το Seatrac Γλυφάδας προσέλκυσε τους περισσότερους χρήστες.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ανέφερε, χαρακτηριστικά: «Φέτος το Seatrac στην παραλία μας απέκτησε και δίδυμο αδερφάκι!

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Seatrac - που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ στη Γλυφάδα - είναι ο μηχανισμός εκείνος που επιτρέπει σε συμπολίτες μας με αναπηρία ή κινητικά προβλήματα να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα.

Για τρία συνεχόμενα χρόνια το Seatrac Γλυφάδας ήρθε πρώτο σε χρήση πανελλαδικά και φέτος πάμε για την τέταρτη πρωτιά.

Για να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση, δίπλα στο αρχικό Seatrac, τοποθετήσαμε μια δεύτερη ίδια, σύγχρονη υποδομή, ώστε κανένας απολύτως στην παραλία μας να μην στερείται το αγαθό του ήλιου και της θάλασσας και να μην υπάρχουν αναμονές και ταλαιπωρία.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, τώρα που ο καιρός δηλαδή επιτέλους μας το επιτρέπει, θα δείτε στην παραλία μας όλες τις σύγχρονες υποδομές και όλη τη φροντίδα και μέριμνα χάρη στα οποία και φέτος κερδίσαμε τρεις γαλάζιες σημαίες.

Καλά μπάνια σε όλους!».