Οι 5 λόγοι που εξηγούν το θρίαμβο του Παπανικολάου
27-05-2019, 15:30

Αίσθηση πανελλαδικά προκάλεσε το εκλογικό αποτέλεσμα στο Δήμο Γλυφάδας, όπου ο Γιώργος Παπανικολάου επανεξελέγη πανηγυρικά, με διαφορά ...73% από τον δεύτερο! Όλοι αναζητούν σήμερα το μυστικό της τεράστιας επιτυχίας του Δημάρχου Γλυφάδας κι εμείς το εξηγούμε σε πέντε απλά σημεία:

1) Συνέπεια: Το φθινόπωρο του 2013, ως ευρωβουλευτής ακόμα τότε, ο Παπανικολάου μαζί με την ομάδα των συνεργατών και συμβούλων του εκπόνησε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναγέννησης της Γλυφάδας, που πολλοί το είχαν χαρακτηρίσει υπερβολικά φιλόδοξο. Περιλάμβανε κορυφαία έργα που είχε μεγάλη ανάγκη η πόλη, όπως το νέο κοιμητήριο, δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας και άλλα, ενώ παράλληλα δεσμευόταν για μείωση κατά 10% των δημοτικών τελών για όλους. Ως Δήμαρχος από το Σεπτέμβριο του 2014 και μετά, εκπλήρωσε όλες τις προεκλογικές του υποσχέσεις στο ακέραιο, κάτι εξαιρετικά ασυνήθιστο για πολιτικό στην Ελλάδα.

2) Παρουσία: Είτε ήταν έργα ασφαλτόστρωσης, είτε τοποθέτησης νέων φωτιστικών, είτε ανακατασκευής παιδικών χαρών, είτε ανάπλασης της παραλίας, ο Γιώργος Παπανικολάου ήταν πάντα εκεί. Επέβλεπε προσωπικά την εξέλιξη των εργασιών, συνομιλούσε με τους περιοίκους και πάντοτε άκουγε τη γνώμη τους, φρόντιζε κάθε έργο να ολοκληρωθεί στην ώρα του και σωστά. Οι Γλυφαδιώτες έχουν να το λένε ότι καθημερινά σχεδόν τον πετύχαιναν σε κάποιο μικρό ή μεγάλο εργοτάξιο στην πόλη.

3) Διεύρυνση: Ο Παπανικολάου έχει διατελέσει πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία και φυσικά δεν το κρύβει. Όταν ανέλαβε όμως τη διοίκηση του Δήμου, άφησε την κομματική ταυτότητα στην άκρη, αναζήτησε συνθέσεις κι όταν έφτασε η ώρα των φετινών δημοτικών εκλογών έφτιαξε ένα συνδυασμό υπερκομματικό και ενωτικό. Το υψηλότατο ποσοστό που πήρε η παράταξή του αποδεικνύει ότι κατάφερε να ξεπεράσει τις παραδοσιακές κομματικές γραμμές.

4) Μεράκι: Η δημοτική αρχή υλοποίησε την τελευταία πενταετία στη Γλυφάδα ένα πρόγραμμα εκατοντάδων μικρών και μεγάλων έργων. Όποιος κάτοικος ή επισκέπτης της Γλυφάδας στη συνέχεια τα είδε ή έκανε χρήση αυτών (παιδικοί σταθμοί, παιδότοποι, αθλητικές εγκαταστάσεις, παραλία, χώροι πολιτισμού, πλατείες, κλπ.) παρατηρούσε ότι ούτε σε μία περίπτωση δεν έγινε "τσαπατσούλικη" δουλειά, αλλά πάντοτε με ξεχωριστό μεράκι το αποτέλεσμα ήταν από όλες τις απόψεις αψεγάδιαστο.

5) Ομάδα: Οι αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι σύμβουλοι του Δήμου Γλυφάδας, καθώς και οι συνεργάτες του Δημάρχου και οι εθελοντές έκαναν σπουδαία δουλειά. Δούλεψαν με κέφι και όρεξη και αυτό περνούσε στον κόσμο και "έβγαινε" και στην ποιότητα και την ταχύτητα με την οποία εκτελούνταν τα έργα.