Σε νέα εποχή ο Δήμος Γλυφάδας με τα ψηφιακά πιστοποιητικά
22-05-2019, 18:00

Μέσα σε πέντε μόλις ημέρες λειτουργίας των ψηφιακών πιστοποιητικών στο Δήμο Γλυφάδας, τα αιτήματα έχουν ξεπεράσει ήδη τα 100! Εκατό και πλέον δημότες έχουν ήδη ζητήσει ηλεκτρονικά το πιστοποιητικό που επιθυμούν, κάτι που δείχνει πως η καινοτόμος αυτή ψηφιακή υπηρεσία που εισήγαγε ο Δήμος Γλυφάδας ήταν απολύτως αναγκαία και διευκολύνει σημαντικά τους δημότες.

Υπενθυμίζεται πως πλέον οι δημότες της Γλυφάδας μπορούν να λαμβάνουν πιστοποιητικά με ένα «κλικ», εύκολα και γρήγορα, καθώς ο Δήμος Γλυφάδας παρέχει πιστοποιητικό γέννησης, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και βεβαίωση μη οφειλής ΤΑΠ μέσω της ιστοσελίδας του, ενώ σύντομα θα προστεθούν όλα τα πιστοποιητικά, με γνώμονα την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση κάθε δημότη.

Μέσω της νέας ψηφιακής υπηρεσίας, ο δημότης Γλυφάδας μπορεί να κάνει αίτηση στο https://www.glyfada.gr/index.php/home/page/certificates και στη συνέχεια να παραλαμβάνει ηλεκτρονικά από την υπηρεσία το πιστοποιητικό που τον ενδιαφέρει. Το πιστοποιητικό αναρτάται στο λογαριασμό του και από εκεί μπορεί να το «κατεβάσει» στον υπολογιστή του, χωρίς να χρειαστεί να έρθει αυτοπροσώπως στο Δημαρχείο ή στο ΚΕΠ. Έτσι, γλιτώνει κόπο και χρόνο.

Η νέα αυτή υπηρεσία κάνει χρήση των κωδικών που διαθέτει κάθε πολίτης στο taxisnet. Οι κωδικοί χρησιμοποιούνται για την εισαγωγή στο σύστημα, χωρίς να χρειάζεται οποιαδήποτε επιπλέον εγγραφή του χρήστη ή ενεργοποίηση οποιουδήποτε λογαριασμού. Απλά και γρήγορα!

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, μετά την έναρξη λειτουργίας της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Δήμου: «Η "έξυπνη Γλυφάδα" μπήκε σε νέα εποχή: Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι πλέον μπορείτε να πάρετε το πιστοποιητικό που χρειάζεστε από ...τον καναπέ σας! Ο Δήμος μας μπαίνει για τα καλά στην ψηφιακή εποχή, για να εξυπηρετεί κάθε δημότη εύκολα και γρήγορα».