Γιώργος Παπανικολάου: Με ευθύνη, με αγάπη, με συνέπεια αλλάζουμε τη Γλυφάδα
21-05-2019, 12:22

Παρουσία περισσότερων από 5.000 πολιτών έγινε η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, που είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος στις εκλογές της 26ης Μαΐου, ως επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Η Γλυφάδα μας». Στο κατάμεστο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Γλυφάδας, ο κ. Παπανικολάου παρουσίασε το όραμά του για την επόμενη τετραετία, ανέλυσε τα επιτεύγματα της τελευταίας πενταετίας και παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του.

Ο κ. Παπανικολάου τόνισε ότι η Γλυφάδα σήμερα είναι μια πόλη καλύτερη, με νέες υποδομές, με αναβαθμισμένες λειτουργίες, με καινούργιες δυνατότητες. Υπογράμμισε ότι όλα τα έργα που περιλαμβάνονται στον απολογισμό της δημοτικής αρχής είναι έργα που ξεκίνησαν, οργανώθηκαν, μελετήθηκαν, δημοπρατήθηκαν, συμβασιοποιήθηκαν, κατασκευάστηκαν και σήμερα λειτουργούν, όλα μέσα στη θητεία της παρούσας δημοτικής αρχής.

Παράλληλα, μέσα από μια μεγάλη προσπάθεια για τον εξορθολογισμό των δαπανών και το νοικοκύρεμα πολλών κομματιών της λειτουργίας του Δήμου, η δημοτική αρχή ενώ παρέλαβε το 2014 ταμειακά διαθέσιμα ύψους 12.5 εκατ. ευρώ, σήμερα τα έχει αυξήσει σε 22 εκατ. σχεδόν, ενώ όπως είχε δεσμευθεί μείωσε τα δημοτικά τέλη κατά 10% για όλους, κατά 50% για τους τρίτεκνους και τα μηδένισε για τους πολύτεκνους και τα ΑμεΑ.

«Θέλουμε άλλα τόσα κι ακόμα περισσότερα και αυτό είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε. Σήμερα παίρνουμε όλοι μαζί την απόφαση στις 26 Μαΐου να συνεχίσουμε να αλλάζουμε την πόλη μας με έργα», τόνισε ο κ. Παπανικολάου. Στη συνέχεια παρουσίασε τα τρία θεμέλια στα οποία στηρίζεται η προσπάθεια που κάνει η δημοτική αρχή την τελευταία πενταετία και πάνω στα οποία πατάει για να συνεχίσει την προσπάθεια αυτή.

Πρώτο θεμέλιο, η ευθύνη. «Ευθύνη να προχωράμε, να παίρνουμε αποφάσεις, να μην λυγίζουμε, να μην φοβόμαστε μπροστά στα τοπικά συμφέροντα. Όλο αυτό το διάστημα με ευθύνη προχωρήσαμε, δεν σταματήσαμε μπροστά σε κανένα εμπόδιο», τόνισε ο κ. Παπανικολάου.

Δεύτερο θεμέλιο, η συνέπεια. Όπως είπε στην ομιλία του ο κ. Παπανικολάου, «συνέπεια σημαίνει αυτά για τα οποία έχεις δεσμευτεί να γίνονται πράξη. Να μην βρίσκεις δικαιολογίες και αναβολές για να μην προχωράς. Όταν υπάρχει συνέπεια και ευθύνη μαζί, δημιουργείται ένα ακόμα ισχυρό δέσιμο ανάμεσά μας, η εμπιστοσύνη».

Τρίτο θεμέλιο, η αγάπη, «αγάπη για την πόλη μας, για τον τόπο μας, για τις γειτονιές μας. Εδώ είναι οι μνήμες μας, εδώ είναι οι άνθρωποί μας. Με αυτή την αγάπη προχωρήσαμε όλα αυτά τα χρόνια και δεν σταματήσαμε ούτε στιγμή. Εδώ ζούμε, εδώ μεγαλώνουν τα παιδιά μας, αγαπάμε αυτό τον τόπο, δεν θα σταματήσουμε να τον υπηρετούμε με αγάπη», τόνισε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας.

Ο κ. Παπανικολάου μίλησε και για το κουράγιο που έπαιρνε ο ίδιος και η δημοτική αρχή όλα αυτά τα χρόνια από τους Γλυφαδιώτες, δίνοντας ορισμένα παραδείγματα από τα προσωπικά του βιώματα. «Εκεί που η πίεση και η ένταση ήταν τεράστια, ερχόταν ένα παιδάκι στην παιδική χαρά και μου έλεγε ‘Δήμαρχε σε ευχαριστώ πολύ για αυτό που φτιάξατε’ ή μια άλλη ημέρα μια ηλικιωμένη κυρία με πλησίασε και μου είπε ‘μην σταματάς, εμείς είμαστε εδώ».

«Σπάσαμε αυγά και έτσι έπρεπε να κάνουμε για να φτάσουμε στο σήμερα», τόνισε ο κ. Παπανικολάου, ο οποίος δεσμεύθηκε να συνεχίσει με νέες ασφαλτοστρώσεις, δενδροφυτεύσεις, με νέα πεζοδρόμια, σε κάθε γειτονιά και σε κάθε γωνιά της Γλυφάδας. Δεσμεύθηκε επίσης για νέες υποδομές σε όλη την πόλη, με αναπλάσεις, χώρους στάθμευσης, καινούργιες αθλητικές εγκαταστάσεις, με νέους πεζόδρομους, νέους ποδηλατόδρομους και νέους χώρους αναψυχής και στην παραλία και στο βουνό, στους πρόποδες του Υμηττού. Αναλύοντας το πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία, μίλησε επίσης για την Εσπλανάδα που θα ενώνει την παραλία με το εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας, για νέο δημοτικό ωδείο, για την αξιοποίηση των ιαματικών νερών που ανακαλύφθηκαν και πιστοποιήθηκαν στην Αιξωνή και πολλά ακόμα. Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη για συνεργασία με την Πολιτεία σε θέματα όπως η ενίσχυση της ασφάλειας, η κατασκευή δημοτικού γηροκομείου, η επέκταση του Μετρό στη Γλυφάδα, η αλλαγή της χάραξης του Τραμ, κ.ά.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Γιώργος Παπανικολάου ζήτησε μια ισχυρή, πλατιά εντολή στις 26 Μαΐου και δεσμεύθηκε ότι «δεν θα υπάρξει ημέρα που δεν θα παλεύουμε για να γίνει η πόλη μας καλύτερη. Με ευθύνη, με αγάπη, με συνέπεια».