Παπανικολάου στο ΣΚΑΙ: Αυξήσαμε τα αποθεματικά και μειώσαμε τα δημοτικά τέλη για όλους
17-05-2019, 19:45

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και στους δημοσιογράφους Άρη Πορτοσάλτε και Μπάμπη Παπαδημητρίου ο νυν Δήμαρχος Γλυφάδας και εκ νέου υποψήφιος για τη δημαρχία στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, Γιώργος Παπανικολάου.

Ο Γιώργος Παπανικολάου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο ότι στα χρόνια που είναι Δήμαρχος Γλυφάδας κατάφερε να αυξήσει τα αποθεματικά του Δήμου από 12,5 σε 22 εκατομμύρια ευρώ και να μειώσει τα δημοτικά τέλη για όλους, ενώ μίλησε και για τις κοινωνικές δομές του Δήμου Γλυφάδας που στηρίζουν περισσότερους από 2.000 δημότες της πόλης.

Παρακάτω σας παραθέτουμε τα σημαντικότερα αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γιώργου Παπανικολάου.

«Άρης Πορτοσάλτε: Έχουμε μαζί μας τον Γιώργο Παπανικολάου, Δήμαρχο Γλυφάδας, ο οποίος θέτει εκ νέου υποψηφιότητα για τη δημαρχία. Κύριε Παπανικολάου, καλημέρα σας. Εγώ δε ζω στη Γλυφάδα, αλλά αυτό που ακούγεται για τη Γλυφάδα είναι ότι προσπαθείτε να ενσωματώσετε νέες λειτουργίες, δηλαδή τις υπηρεσίες που προσφέρει ένας Δήμος, εσείς να τις προσφέρετε με ένα σύγχρονο τρόπο.

Γιώργος Παπανικολάου: Επιτρέψτε μου, επειδή ακούω τόση ώρα τη συζήτηση για τα οικονομικά, η οποία είναι πολύ μεγάλη, να σας πω τι καταφέραμε στη Γλυφάδα όλα αυτά τα χρόνια. 12, 5 εκατομμύρια είχαμε ταμειακό διαθέσιμο το 2014. Στα πέντε χρόνια που πέρασαν υλοποιήσαμε ένα τεράστιο πρόγραμμα υποδομών, λύνοντας και κοινωνικά αδιέξοδα δεκαετιών. Νέο Κοιμητήριο στη Γλυφάδα χρειαζόμασταν εδώ και 50 χρόνια και καταφέραμε και το φτιάξαμε σήμερα να λειτουργεί. Το μεγαλύτερο δράμα της πόλης ανήκει πλέον στο παρελθόν. Αν θυμάστε και ο ΣΚΑΙ έκανε παλιά ρεπορτάζ για τα προβλήματα που είχαμε στη Γλυφάδα. Πάνω από 200.000 τετραγωνικά άσφαλτο έχουμε φτιάξει, πάνω από 50.000 τετραγωνικά πεζοδρόμια, 5.000 νέα φώτα LED και θα φτάσουμε πολύ σύντομα να αλλάξουμε όλη την πόλη. Πάνω από 50.000 νέα μεγάλα δέντρα, τρεις νέους παιδικούς σταθμούς, νέα δημοτική συγκοινωνία κ.ά.

Μπάμπης Παπαδημητρίου: Ξεκινήσατε τη φράση σας, όμως, με τα 12,5 εκατομμύρια ταμειακό που παραλάβατε. Τώρα πού βρίσκεστε;

Γιώργος Παπανικολάου: Ακριβώς. Σήμερα, λοιπόν, παραδίδουμε στους πολίτες 22 εκατομμύρια με όλα αυτά τα έργα που σας ανέφερα. Πίσω από αυτά τα νούμερα κρύβεται μια τεράστια προσπάθεια.

Μπάμπης Παπαδημητρίου: Μάλιστα, άρα είστε θετικοί και το αυξήσατε. Αυτό είναι όντως καλό. Τα δημοτικά τέλη;

Γιώργος Παπανικολάου: Ακριβώς. Μαζί, λοιπόν, με τα έργα που, κατά τη δική μας άποψη πάντα, οι πολίτες θα το κρίνουν σε μία εβδομάδα και μαζί με την αύξηση των διαθέσιμών μας, έχουμε μειώσει και τα δημοτικά μας τέλη. 10% μειώσαμε τα δημοτικά τέλη για όλους, για νοικοκυριά και για επιχειρήσεις και ήδη από το 2015 έχουμε μηδενίσει τα δημοτικά τέλη για τους πολύτεκνους και για τους συμπολίτες μας με αναπηρία και έχουμε κάνει και 50% έκπτωση στους τρίτεκνους. Αυτό όλο το αφήγημα, ασφαλώς, επαναλαμβάνω ότι είναι η δική μας αντίληψη πως μέσα στους καιρούς της κρίσης, μες στις δυσκολίες, στα «capital controls», στα μνημόνια, στις οριζόντιες απαγορεύσεις, όπως σωστά περιγράφατε τόση ώρα, μπορέσαμε να πετύχουμε πολλά. Και μαζί με αυτά εισαγάγουμε και καινοτομίες, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε. Πλέον, στη Γλυφάδα μπορείτε να περπατάτε στο δρόμο, με το κινητό σας να βγάλετε μία φωτογραφία μία λακκούβα, ειδικά με τις φετινές καιρικές συνθήκες ή ένα δέντρο και αμέσως εμείς επιλαμβανόμαστε.

Μπάμπης Παπαδημητρίου: Ναι, το ξέρω αυτό, υπάρχει στο εξωτερικό. Το κάνετε κι εσείς αυτό;

Γιώργος Παπανικολάου: Ακριβώς, έχουμε την πλατφόρμα «Fix My City» και μαζί με αυτό, πλέον, σας δίνουμε και πιστοποιητικά μέσω του ίντερνετ. Δε χρειάζεται να έρθετε στο Δημαρχείο, δηλαδή, για να πάρετε πιστοποιητικό γέννησης, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, πιστοποιητικό ΤΑΠ και αυτές οι υπηρεσίες, όπως καταλαβαίνετε, προοδευτικά, προχωρούν συνέχεια.

Μπάμπης Παπαδημητρίου: Η Γλυφάδα είναι μία πόλη, πλέον που έχει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι ανθρώπων που ζουν στην Αθήνα, στη Γλυφάδα και των οποίων η καταγωγή είναι από άλλες χώρες. Πώς τα πηγαίνετε με αυτό; Έχουν ενσωματωθεί σχετικώς;

Γιώργος Παπανικολάου: Μια χαρά είμαστε. Υπάρχει μία μεγάλη παρανόηση και επιτρέψτε μου να την επισημάνω, δεν είναι όλοι πλούσιοι. Πάνω από 2.000 συμπολίτες μας είναι στις κοινωνικές μας δομές. Η Γλυφάδα δεν είναι μόνο το παραλιακό μέτωπο, η Γλυφάδα ξεκινάει από τη θάλασσα και φτάνει στο βουνό. Έχουμε κι εμείς τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζει όλη η Ελλάδα. Αύριο είναι η κεντρική μας προεκλογική εκδήλωση, στις 8 μ.μ., στο μεγάλο γήπεδο της πόλης μας, στο Δ.Α.Κ., στο «παλέ ντε σπορ» όπως λέγαμε παλιά, με χαρά σας περιμένουμε».