Σαρώνει πανελλαδικά στα βραβεία ο Δήμος Γλυφάδας
15-05-2019, 19:41

Το έργο της διοίκησης Παπανικολάου στο Δήμο Γλυφάδας τα τελευταία χρόνια έχει αναγνωριστεί επανειλημμένα και σε πανελλαδικό επίπεδο. Πρόκειται, μάλιστα, για την πρώτη φορά που ο Δήμος Γλυφάδας έχει συγκεντρώσει τόσα πολλά βραβεία σε τόσους πολλούς και διαφορετικούς διαγωνισμούς, κάτι που αποδεικνύει την καθολική αναγνώριση και την ανταμοιβή των κόπων και των προσπαθειών της δημοτικής αρχής και φυσικά των εργαζομένων για την αναβάθμιση της πόλης.

Η αρχή έγινε το 2016, όταν ο Δήμος Γλυφάδας τιμήθηκε στα «Best City Awards» με το χρυσό βραβείο «για το ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης εργασιών, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών». Το βραβείο απονεμήθηκε για την ολοκληρωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα «Fix My City» που έχει δημιουργήσει και λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία ο Δήμος Γλυφάδας, η οποία υποστηρίζεται παράλληλα από την γραμμή εξυπηρέτησης δημότη 15464.

Την επόμενη χρονιά ακολούθησαν ακόμα δύο χρυσά βραβεία και πάλι στα «Best City Awards». Το ένα βραβείο ο Δήμος Γλυφάδας το κέρδισε στην κατηγορία «ΤΠΕ & Διακυβέρνηση» για την ηλεκτρονική παρακολούθηση πορείας εγγράφων στις υπηρεσίες του Δήμου (σύστημα «Fix My School») και το άλλο χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Κτήρια» για τον αειφόρο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του νέου παιδικού σταθμού του Δήμου, επί της οδού Πύργου, στην Ευρυάλη.

Με το βραβείο «Gold» για το νέο δημοτικό κοιμητήριο και με το βραβείο «Silver» για το έργο «Γλυφάδα πράσινη πόλη» τιμήθηκε ο Δήμος Γλυφάδας στα «Best City Awards» το 2018, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Ειδικότερα, το χρυσό βραβείο κέρδισε ο Δήμος Γλυφάδας στην κατηγορία «Έργα Ανάπλασης» για το νέο δημοτικό κοιμητήριο Γλυφάδας, ένα έργο που ήρθε με τρόπο σύγχρονο και ολοκληρωμένο να λύσει ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα δεκαετιών για τους δημότες, ενώ στην κατηγορία «Έργα πρασίνου & βιοποικιλότητας» για την «Πράσινη Πόλη» που έγινε η Γλυφάδα, ο Δήμος Γλυφάδας κέρδισε το ασημένιο βραβείο για την προμήθεια και για τη φύτευση χιλιάδων δέντρων, θάμνων και άλλων φυτών σε όλη την πόλη.

Επίσης πέρυσι με το βραβείο της «έξυπνης πόλης» τιμήθηκε ο Δήμος στα «Bravo Awards», ως μία αναγνώριση της προσπάθειάς του για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του προς τους πολίτες μέσω μίας σειράς καινοτόμων ψηφιακών υπηρεσιών, αλλά και την αναβάθμιση της εσωτερικής λειτουργίας.

Τέλος, δύο επιπλέον βραβεία κέρδισε φέτος ο Δήμος Γλυφάδας στα «Greek Green Awards», που απονεμήθηκαν στο πλαίσιο της τρίτης διεθνούς έκθεσης «Verde.tec»: Ένα βραβείο για τη «Διαχείριση στερεών αποβλήτων - ανακύκλωση» και ένα για την «Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση».