Η γιορτή της θαλάσσιας χελώνας του ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα
15-05-2019, 16:07

Η γιορτή της θαλάσσιας χελώνας  στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα γίνεται για όλους τους φίλους της θάλασσας και του περιβάλλοντος, μικρούς και μεγάλους.

Την Κυριακή 19 Μαΐου οι εθελοντές που φροντίζουν τις χελώνες θα μας ξεναγήσουν στις δεξαμενές και θα μπορέσουμε να δούμε από κοντά τα υπέροχα αυτά ζώα της θάλασσας.  Άλλοι εθελοντές, θα μας πάρουν μαζί τους σε ένα παιγνίδι προσομοίωσης για το τι συμβαίνει όταν μια χελώνα φτάσει στο Κέντρο Διάσωσης.

Στην κεντρική τέντα φέτος, μας περιμένει το θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Μία ιστορία αγάπης στη Μεσόγειο», από την Ομάδα ΠΑΡΟΔΟΣ, εμπνευσμένο από το ομώνυμο παραμύθι που εκδόθηκε για τα 35 χρόνια του ΑΡΧΕΛΩΝ.

Στο χώρο παρουσιάσεων θα γίνεται προβολή ντοκιμαντέρ για την προστασία της ζωής στη θάλασσα. Στο βαγόνι του παλιού τρένου έχουν οργανωθεί επιδαπέδια παιγνίδια και θα υπάρχουν τέντες και πάγκοι που σας περιμένουν με χειροτεχνίες και κατασκευές.

Το Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ λειτουργεί στα βαγόνια του παλιού τρένου που μας παραχώρησε ο ΟΣΕ πριν 25 χρόνια. Βρίσκεται στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας, δίπλα στη θάλασσα, με την υποστήριξη του Δήμου Γλυφάδας και  άλλων φορέων, καθώς και των εθελοντών και των επισκεπτών του.

Η γιορτή είναι αφιερωμένη στις θαλάσσιες χελώνες που κυκλοφορούν σε όλες τις θάλασσες και η προστασία τους είναι θέμα παγκόσμιο. Αυτή την περίοδο βρίσκονται 29 θαλάσσιες χελώνες στο Κέντρο Διάσωσης και μόλις ζεσταθούν τα νερά της θάλασσας, που είναι φέτος 1-2 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερα από το μέσο όρο προηγούμενων χρόνων, κάποιες από αυτές θα είναι έτοιμες για απελευθέρωση στο φυσικό τους περιβάλλον.

Η γιορτή της θαλάσσιας χελώνας στο κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ είναι μία εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο. Υπάρχουν  χώροι ελεύθερης στάθμευσης στην περιοχή και άνετη πρόσβαση με λεωφορεία (Στάση ‘Αγιος Κωσταντίνος) και τραμ (Στάση Παλαιό Δημαρχείο).