Το σχέδιο Παπανικολάου για το νέο Δημοτικό Ωδείο Γλυφάδας
14-05-2019, 13:13

Ανάπλαση της παραλίας, νέες ασφαλτοστρώσεις και δενδροφυτεύσεις, ανακατασκευή πεζοδρομίων και πολλά ακόμα έχει το πρόγραμμα του Γιώργου Παπανικολάου για την τετραετία 2019-2023. Το iglyfada ξεχώρισε από τις δεσμεύσεις του νυν δημάρχου της πόλης - που διεκδικεί την επανεκλογή του στις 26 Μαΐου - ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας για τους έφηβους και για τους νέους: Το νέο Δημοτικό Ωδείο Γλυφάδας.

Όπως είναι γνωστό, το Δημοτικό Ωδείο Γλυφάδας, το οποίο λειτουργεί με τη σημερινή του μορφή από το Μάρτιο του 1984, φιλοξενείται σήμερα σε χώρους του ακινήτου που βρίσκεται επί της οδού Μυστρά 128, στην Άνω Γλυφάδα. Η στέγαση του Ωδείου στο εν λόγω ακίνητο αποτελεί μια λύση ανάγκης, όμως, αφού το συγκεκριμένο κτίριο δεν έχει κατασκευαστεί για να πληροί τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου χώρου διδασκαλίας της μουσικής, πολύ δε λιγότερο ενός συναυλιακού χώρου με σύγχρονες απαιτήσεις ακουστικής, οπτικής κ.λπ. Για το σκοπό αυτό έχει δωρηθεί στο Δήμο Γλυφάδας οικόπεδο επί της οδού Παναγούλη, με στόχο την ανέγερση κτιρίου προορισμένου για τη λειτουργία του Ωδείου.

Το ακίνητο αυτό βρίσκεται στη συμβολή των οδών Παναγούλη, Μπακογιάννη και Μυρτούς στην περιοχή της Ευρυάλης, σε μία πολύ όμορφη τοποθεσία, στην κάτω Γλυφάδα, εύκολα προσβάσιμη μέσω της οδού Παναγούλη που επεκτείνεται μέχρι το Γκολφ και το παλιό αεροδρόμιο.

Ο σχεδιασμός του νέου Ωδείου, που δεσμεύεται να κάνει πράξη ο Γιώργος Παπανικολάου, αποσκοπεί στη δημιουργία ενός κτιρίου που θα προβάλλει το δημόσιο χαρακτήρα του, λειτουργώντας ως συμβολικό ορόσημο στην πόλη της Γλυφάδας και συγχρόνως θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες λειτουργικές και κτιριολογικές απαιτήσεις ενός εκπαιδευτικού χώρου μουσικής. Στο σχεδιασμό υπάρχει και η δημιουργία μιας αίθουσας συναυλιών (Αμφιθέατρο πολλαπλών χρήσεων) με δυνατότητα ανεξάρτητης λειτουργίας από την κατεξοχήν εκπαιδευτική λειτουργία του Ωδείου.

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλει στην πολιτιστική και στην εκπαιδευτική αναβάθμιση της Γλυφάδας και παράλληλα θα δώσει άλλο "αέρα" στην περιοχή όπου θα κατασκευαστεί.