Πάνω από 3.000 βιβλία συγκέντρωσαν ο Δήμος Γλυφάδας και το Όλοι Μαζί Μπορούμε
13-05-2019, 19:41

Πολύ μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των Γλυφαδιωτών στο κάλεσμα του Δήμου Γλυφάδας και της δράσης του ΣΚΑΙ «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στη Γνώση» για τη συγκέντρωση βιβλίων, με σκοπό να διατεθούν στη δημοτική βιβλιοθήκη Γλυφάδας, στα ΚΑΠΗ του Δήμου, σε σχολεία και αλλού.

Το σημείο συνάντησης ήταν το Εμπορικό Κέντρο Galleria (Άγγ. Μεταξά 21) και από το πρωί του Σαββάτου πλήθος κόσμου πέρασε για να δωρίσει ένα ή περισσότερα βιβλία, τα οποία έχει ήδη διαβάσει και τα οποία και προορίζονται για ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να τα αγοράσουν, με σκοπό να «ξαναποκτήσουν ζωή» με αυτόν τον τρόπο.

Το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό, καθώς περισσότερα από 3.000 βιβλία συγκεντρώθηκαν και θα διατεθούν στη δημοτική βιβλιοθήκη Γλυφάδας.

Υπενθυμίζεται πως η δημοτική βιβλιοθήκη Γλυφάδας στεγάζεται εδώ και τρία χρόνια σε καινούργιο χώρο, στο Διασχολικό Κέντρο του Δήμου Γλυφάδας (Επαμεινώνδα 30 & Αγ. Τριάδος). Σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας έχει ενταχθεί στο Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών, στο οποίο συμμετέχουν 220 βιβλιοθήκες από όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο, αυτό, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας πραγματοποιεί μια νέα σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων που στοχεύουν στην ανάδειξη των τοπικών βιβλιοθηκών ως κέντρα άτυπης εκπαίδευσης, όπου η γνώση προσεγγίζεται μέσα από τον πειραματισμό, τη βιωματική εμπειρία και τα πολλά βιβλία.